Uk:Project of the week/2011/May 25

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Місяць Освіти

OSM крокує до шкіл!

Червень 2011 — місяць освіти! Створюйте вільні мапи для закладів освіти будь-яких типів: від дитячих садків до академій!

Позначте школи, де навчались, або школи поруч з вашим помешканням. Залучіть до створення карти учнів та вчителів географії. Якщо ви студент, підтримайте географічні клуби вашого міста та активістів найближчих загальноосвітніх шкіл. Разом з однокурсниками створіть карту вашого закладу освіти та його віддалених філій та науково-дослідних баз. Перевірте, чи існують супутникові знімки високої роздільної здатності для території навчального закладу.

Загальноосвітні школи

Загальноосвітня школа №106 м.Харків взимку.

Цей проект місяця орієнтовано перш за все на середні загальноосвітні школи у вашому районі.

Вимоги до тегів

Об'єкт школа можна позначити на мапі Точкою node або Площиною area. Уважно слідкуйте за тим, аби не використовувати обидва способи водночас. Якщо ви плануєте створити детальний план шкільного двора та прилеглої території, скористайтесь Площиною.

Обов'язкові теги для об'єкта «Школа» (для Точки або Площини):


  • amenity=school
  • name=Школа №50
  • building=school — для контурів шкільних споруд;
  • sport=multi — для спортивних майданчиків.

Зауваження: школа може складатись з декількох будівель. Не потрібно додавати тег amenity=school для кожної споруди. Один реальний об'єкт — один Елемент мапи. Накресліть лише одну територію навколо однієї школи.

Додаткові теги

Адресація

Обговорення особливостей картографування шкіл

http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=168953#p168953