Talk:WikiProject Finland/Railroads

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Lähetin 13.4.2009 RHK:een viestin:

Hei

Harrastan OpenStreetMap-kartoitusta. OSM, www.openstreetmap.org, on ilmainen kartta, joka on kaikille avoin (lisenssi CC-BY-SA, http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/). Muun karttatiedon ohella siinä on myös Suomen rautateitä. Sallitteko sivuillanne julkaistun Rataverkon kuvauksen sisältämien tietojen käytön tähän karttaan? Julkaisusta otettavia tietoja voisivat olla esimerkiksi raiteiden nopeusrajoitukset, lukumäärä ja sähköistys. Aikaisemmin ovat OSMiin tietoa lahjoittaneet tai tiedonkäyttöluvan antaneet mm. Hämeenlinnan kaupunki, Mäntsälän kunta ja Hesburger.

Vastaus 14.4.:

Hei,

Rataverkon kuvauksesta löytyviä tietoja saa käyttää OSM-kartassa mainitsemalla tiedon lähteeksi Ratahallintokeskuksen. Esitettäviä tietoja valitessanne huomatkaa, että Rataverkon kuvaus päivitetään 2 kertaa vuodessa. Esimerkiksi nopeusrajoituksiin vaikuttavat radan kunto ja ratatyöt.

Terveisin, Soile Tissari ylitarkastaja / senior officer Ratahallintokeskus, Rataverkko-osasto / Finnish Rail Administration, Rail Network Department

--Galactic 13:43, 14 April 2009 (UTC)