Talk:WikiProject Hungary/Boundaries

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Problémák

  • place:hu=* mért szükséges? Többe ezer települést csak nem címkézünk fel így? Ha valaki generálni akar ebből adatokat, akkor úgy is a place címke lapján csinálja. Magamból kiindulva legalábbis. Nagyon egyszerű ezek fordítani. Egyáltalán nem tartom szükségesnek. Sőt még opcionálisként se érdemes szerintem megemlíteni. place:hu cimkét abban az esetben tudom elképzelni ha valami plusz információt szolgáltat a place mellé. Bár lehet hogy ezt is jobb lenne angolul, teljes névvel. place:hu-val 1 város van jelölve: http://taginfo.openstreetmap.de/keys/place%3Ahu#values
place:hu=* azért hasznos, mert az angol place=* értékek nem felelnek meg a magyar place:hu=* értékeknek. pl. van magyar város 3000 lakossal, illetve van község 10000-el. A 3 ezres lakosságú várost place=village, place:hu=város-vel cimkéznék, még a 10 ezres községet place=town, place:hu=község-val. Hogyha egy térképen csak közigazgatási városokat szeretném megjeleníteni, akkor nincs szükség még egy adatbázisra az OSM mellé. Ezért kerül a population=* is majd a kapcsolatokra, hogy aszerint is lehessen felhasználni az adatokat. Illetve, ha megvannak a település kapcsolatok, akkor nagyon egy szerű a megfelelő place:hu=* címkéket elhelyezni. flaktack 15:12, 5 January 2011 (UTC)
Szerintem csak akkor jelöljük, legalábbis csak kézzel, ha eltér a place-tól. Aztán ha valaki ezt automatizálja, azt én nem bánom. --Hunsly 22:08, 5 January 2011 (UTC)
Szerintem a place:hu egy nagyon fontos címke, mivel másként nem derül ki egyértelműen egy helyről, hogy mi a közigazgatási besorolása. Nem szabad elhagyni. --City-busz 01:44, 9 January 2011 (UTC)
Egyenlőre konkrét hasznáról nem tudok. Valaki használja konkrétan valamire? Szóval a megjelenést nem befolyásolja. A lekérdezésnél lenne értelme, de mivel még nem teljes az adatbázis ezért nem a place:hu címke a legfontosabb. Amúgy jó lenne egy oldal, ahol lenne egy saját adatbázisunk, importált adatokkal. De nem koordinátákkal hanem pl ksh adatokkal, utcanevekkel, számozott utakkal stb. Ezeket az adatokat kellene majd összehasonlítani az osm-ben lévőkkel, folyamatosan frissítve. Ha eltérést tapasztalnánk, akkor vissza ellenőrizhetnénk. No meg szépen látszanának, hogy mik hiányoznak az osm-ből. Figyelni lehetne különböző elemek épségét (pl határok.).--Hunsly 07:21, 9 January 2011 (UTC)