WikiProject Hungary/Importálás/parkolójegy-automaták

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Megkerestük a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-t, hogy meg tudják-e adni a parkolójegy-automaták helyzetét. Nincs nyilvántartásuk, javasolták hogy kérdezzük meg a 69 parkolási szolgáltatót egyenként.

Elkezdtük a kapcsolatfelvételt, elsőként Budapest I, II és XII. kerületével, utóbbiban két szolgáltató is van. A négy közül elsőként a II. kerület válaszolt. Első körben azt mondták, hogy sajnos nincsenek koordinátáik az automatákhoz, de kaptunk egy 230 tételes listát, ami címeket, egyedi azonosítókat és zónakódokat tartalmazott. Később megkaptuk egy készülőfélben levő térkép javascript állományát a koordinátákkal, amiről egyből látszott, hogy cím alapján geokódolták őket, így legfeljebb bejárás tervezésére használható, importálásra nem. A parkolási zónákról képernyőképet küldtek. Letölthetők:

Kérünk mindenkit, hogy csak helyszínen azonosított, gps-el 5 méternél pontosabban, vagy épülethez lépéssel/szalaggal bemért, OpenStreetMap objektumokhoz illeszkedő helyre tegyen parkolójegy-automatát. A helyszínen ellenőrizendő az automata négyjegyű azonosítója (2101-2463) és szintén négyjegyű zónakódja (3021-3026).

Címkézés:

A tarifát és a maximális időt valószínűleg nem érdemes feltüntetni, mert ezek zónákra jellemző adatok és könnyen változhatnak.

Jó gyűjtést!