Hu:StreetComplete: Difference between revisions

Jump to navigation Jump to search
No edit summary
== Az offline működés részletei ==
 
'''Fontos: az offline használat előtt célszerű egy aktív wifi kapcsolat közelében elindítani a programot, kiválasztani a felmérni kívánt területet, és egy darabig így hagyni, hogy a kérdések letöltődjenek.''' A letöltődést a kijelző felső szélénél egy csík mozgása jelzi.
***
 
=== Offline usage details ===
Az applikáció memóriájában van egy fenntartott hely a keresések tárolására, így azok később a terepen, offline módban is láthatók lesznek. Ez az információ valójában a lemezen tárolódik.<ref>https://github.com/westnordost/StreetComplete/issues/122#issuecomment-311997939 (a szerző megjegyzése)</ref> Az Android rendszer azonban - ha kevés a hely - ezeket törölheti.
'''Note: to use it offline first connect to the Internet and point it to the area of interest and leave it running, so quests can be downloaded.'''. It has a cache whose size can be varied where it stores tiles of the area so to use it off-line and see the streets it must be used in this way. Cache is stored at disk<ref>https://github.com/westnordost/StreetComplete/issues/122#issuecomment-311997939 (information from the author)</ref> – but Android system may decide to delete it (happens on phones without plenty of disk space available). Also, viewing location at one zoom level will not cache map for other zoom levels. It stores the answered quests and when an opportunity arises it will silently upload them to OSM. The top shows the number completed and the number still to be uploaded is shown by (+XX).
 
'''Fontos:''' a kérdések tárolása a térképen való nagyítás mértékétől függ! Azaz célszerű a célterületet a lehető legnagyobb nagyításban megjelenítve a térképen letölteni a kérdéseket, majd fokozatosan egyre nagyobb területet befogva folytatni a letöltést.
 
Adatfeltöltés akkor történik, amikor arra alkalom adódik, a művelet beavatkozás nélkül zajlik le. A kijelző bal felső szélén csillaggal jelölve a sikeres feltöltések száma látható.
 
== Translations & Bugs ==
450

edits

Navigation menu