Serbia/Druzenja/20220804

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Када и где?

ringcentral: openstreetmapserbia

Препоручено је да за повезивање користите Chrome веб читач и стони рачунар односно лаптоп. За стоне рачунаре постоји могућност да се инсталира клијентски програм за повезивање.

За Андроид уређаје постоји апликација која се може преузети (биће понуђена када кликнете на горњи линк). Са Андроид телефонима је примећено да може да буде проблема (да не могу да се повежу или да праве ехо осталим учесницима).

За приступ није потребно да се остављају никакви подаци, само на почетку упишите име под којим желите да вас остали виде (пожељно је ваше име и презиме и евентуално надмак ако сте по њему препознатљиви)

Четвртак, 4. август 2022 у 19 часова.

Очекивана листа учесника:

- Komadinovic Vanja

- Stalker (talk)

- Nemanja Bračko

- Пеђа

Теме:

- означавање путева
- OSM notes као начин комуникације са „грађанством”
- редовна окупљања

Белешке са одржаног састанка (Nemanja Bračko, Stalker):

Nema stenograma/napomena jer nas je bilo šestorica svega nekoliko minuta, pa smo ostali nas petorica: Jovan, Vanja, Kokan, Peđa S i ja. Jedino da se naknadno popiše.
- Dogovor da jednom mesečno imamo druženje.
- Mišljenje je da trebamo da imamo posebna (wiki) objašnjenja za puteve i (planinarske) staze. Objašnjena bi bila propraćena street level slikama (bilo novim ili postojećim sa, npr. Mapillary-ja
- Peđa je mišljenja da treba da imamo predloške (presets) što za JOSM/Level0
- Vodila se priča o Street Complete i Zverikovoj aplikaciji za poi

Vanja traži neko rešenje za planinare da koriste OSM (a da malo i usput doprinesu), pa je tu bilo priče o custom sajtu, pa smo tako došli do streetcomplete-a