Finland:Tampere/Tilastoalueet

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Johdanto

Tampereen osalta kaupunginosat/tilastoalueet on määritelty OpenStreetMapiin tällä hetkellä pisteinä. Tampereen kaupungin avoin aineisto sisältää tilastoalueiden rajat. Tilastoalueet ovat lähimpänä kaupunginosan määritelmää Tampereen kaupungin Jarkko Aaltosen avoindata.net:ssä antaman vastauksen mukaan. Tampereen kaupungin avoimen datan lisenssi ei ole kuitenkaan yhteensopiva ODbL:n kanssa.

Kaupungin lupa

Lähestyin Tampereen kaupunkia seuraavalla viestillä saadakseni luvan tilastoalueiden importointiin OpenStreetMappiin:

Hei, haluaisin importoida Tampereen tilastoalueiden rajat OpenStreetMapiin. Tätä varten toteuttaisin sovelluksen, joka tekisi asian suhtkot automaattisesti. Lisenssi-yhteensopivuusongelman takia tarvitsisin tähän kuitenkin Tampereen kaupungin luvan sekä hyväksynnän, että importoitu data on ODbL-lisenssin alaista. Ilmeisesti bussipysäkkien osalta tälläinen lupa on joskus myönnetty: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Contributors#Finland.

Hienompikin viestipohja olisi löytynyt (huomasin asian jälkikäteen). Vastaus viestiini oli seuraava:

Annoin tämmöisen luvan aiemmin ja annan sen nyt eli kopioi vapaasti. Lisenssin osalta olemme lähiaikoina vihdoin siirtymässä CC4.0:n mutta sekään ei helpota täysin tilannetta ODbL:n suhteen.

Lupa importointiin siis on nyt olemassa.

Importointi

TBD