Talk:Finland:Helsinki/Joukkoliikenne

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Lisätty tarvittaessa ajettavat linjat 22B, 30, 58X. Lähde: HKL:n vuosikertomus 2008 s. 30 Mursti: 7.5.2009)

Kehitysehdotus: Sivusta voisi otsikoide "Helsingin sisäinen joukkoliikenne". Samalla voisi lisätä väliotsikot raitiolinjoille, kaupunginosalinjoille sekä metrolle (eli saisi linkit vastaaviin relaatioihin kätevästi). Toinen sivu olisi sitten "Seutuliikenne" johon voisi koota seutulinjat joilla on Helsingissä päättäri. Pysäkeille pitäisi tehdä myös oma sivunsa. Onko HKL/YTV:ltä kuulunut mitään pysäkkitietojen saamisen suhteen? (Mursti 7.5.2009)

Jaottelin väliotsikoita. Kaikki käytössä olevat pysäkit tulevat syötetyiksi jos kaikkien linjojen kohdalla on 100% pysäkeistä syötetty. Toki jos haluaa seurata että niillä on ref-tagit tms. ominaisuudet niin jonkinlainen edistymisenseurantalista olisi hyvä olla... Parin tuhannen rivin lista lienee kuitenkin tarpeeton kun ne löytyvät ref:illä suoraan kartalta. Kaupunginosittain muidenkin karttaominaisuuksien seuraaminen on osoittanut varsin näennäiseksi. Pitäisikö lisätä sarakkeet "% pysäkeistä numero" "% pysäkeistä katostieto"? Näppärin olisi toki jokin automaattinen raportinpulautin. Alv 11:15, 7 May 2009 (UTC)
Seutulinjat voisi kokonaan siirtää omille YTV/Joukkoliikenne -sivuilleen. Perustan kokeeksi sivun ja katsotaan miltä se näyttää. Mursti

Kaupunginosalinjat lisätty lähteenä HKL:n asiasta kertonut tiedote. Tiedotteesta puuttuneet linjat J71, J72 ja J95 luntattu kaupunginosalistasta tulkitsemalla 3/25 linjan numeron lainaamisen olevan "laadullisesti tai määrällisesti arvioiden epäolennaista" käyttöä. Mursti

("49 § ... 1) luettelon, taulukon, ohjelman tai muun sellaisen työn, jossa on yhdisteltynä suuri määrä tietoja". Suuren määrittelystä toki voi ja varmaan on väännettykin kättä mutta ei liene Suomessa tarpeen olla yhtä paranoideja kuin briteissä projektin alussa. Onneksi. Alv 21:09, 8 May 2009 (UTC) )
Soisin kuitenkin että sitten kun "suuren määrän" kokoa oikeudessa selvitetään se ei olisi minun tekojeni seurausta ja/tai toisena osapuolena ei olisi OSM. Kuvittelen että muutaman vuoden sisään OSM alkaa jo tuntua jonkun kassavirrassa minkä jälkeen OSM:n tietojen alkuperää aletaan oikeasti tutkia suurennuslasilla. Tällöin olisi erinoimaisen hienoa jos mahdollisimman suuri osa tiedoista olisi oikeasti jäljitettävissä eivätkä ne vain näyttäisi tulleen jostakin. Survey on ainoa täysin turvallinen tapa. Lisäksi uskottava source=survey tagin käyttö edellyttää sitä tukevien gps-jälkien esittämistä. Toivottavasti olen paranoidi enkä vain realisti :) Mursti

Alv, kun lisäsit nuo bussipysäkit pysäkkiluetteloon niin onko lukumäärä bounding boxin vai Helsingin rajojen sisäisen polygonin pysäkit? Eli kuuluvatko Espoon ja/tai Vantaan lähipysäkit myös lukuun? Mursti 11.5.2009

Itseasiassa laatikon mukaan kun XAPIlla hain nykytilanteen (viimeisin finland.osm @ downloads.cloudmade.com on huhtikuun puolivälistä). Tarkistin nyt ja ylimääräisten lukumäärä on n. 150, joista lähes kaikki ilman ref/name/shelter -tietoja. Unohtui että olisi voinut leikata osmosiksella tuosta ladatustakin tiedostosta rajan mukaan. Alv 10:26, 11 May 2009 (UTC)
Korjasin lukuja karkealla arviolla, päivitettäessä ne pitää kuitenkin ladata kaikki ja katsoa täsmälliset lukumäärät uudestaan sen päivän mukaisella datalla. Alv 10:30, 11 May 2009 (UTC)

Lisätty linkki raitiopysäkkien omalle sivulle Mursti 19.5.2009

Ajattelin muuttaa sivun nimen muotoon Joukkoliikenne. Tämän alle tulisi sitten alisivut Joukkoliikenne/Bussipysäkit, Joukkoliikenne/Ratikkapysäkit ja Joukkoliikenne/Taksitolpat. Ideana olisi saada aikaan dokumentin murupolku. Sivujen sisältöihin ei olisi tarkoitus koskea. Jos kukaan ei kolmeen päivään vastusta ajatusta rohkenen toteuttaa visioni:) Mursti 18.8.2009.

HKL:n ja YTV:n yhdistyminen HSL:ksi

Nyt kun HKL ja YTV ovat yhdistymässä Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymäksi, niin lienee syytä muuttaa myös bussilinjojen network- ja operator-tägejä. Olisiko sopiva käytäntö, jos kaupunkien sisäisiin bussilinjoihin merkittäisiin network-kohtaan kaupungin nimi ja operator-kohtaan HSL? Tällöin kaupunkien sisäiset linjat olisivat muotoa Helsinki 15, Vantaa 53 jne. Seutulinjoihin puolestaan voisi merkitä kumpaankin kohtaan HSL:n, jolloin linjat olisivat muodossa HSL 550, HSL 615 jne. (kuten nykyisessä YTV-nimeämiskäytännössäkin) --Anttihav 15:35, 30 December 2009 (UTC)