Sv:WikiProject Sweden/Öland

From OpenStreetMap Wiki
(Redirected from WikiProject Sweden/Öland)
Jump to navigation Jump to search

This page is in Swedish, if you are interested in contributing to this project but don't know Swedish, please say so on the discussion page and the project page can be translated!

Jag har precis börjat med OSM, så jag kan ha fått nåt om bakfoten, men nog borde Öland ha ett eget projekt.

Det verkar finnas en del att styra upp. Min by Vickleby fanns inte ens med, inga vägar, inga intressepunkter eller nåt. Jag har börjat i den änden... Ser att Mörbylånga, som är huvudort för den södra delen av ön inte är karterad över huvud taget. Lite pinsamt. Det måste förstås fixas till. Degerhamn och Grönhögen ser inte mycket bättre ut. Borgholm ser inkomplett ut, men Färjestaden är möjligen okej vad gäller gatunätet, men affärer, service och andra intressepunkter saknas. Det finns alltså en del att göra för dem som knallar runt i dessa orter och förmodligen fler orter också.

Turismen är ju viktigt här på ön, så sevärdheter och olika former av attraktioner och service för turister känns hyfsat högprioriterat, så där förutom att pricka in gator och vägar. Jag tänker på exempelvis...

  • Hotell, restaurnger, caféer
  • Bad och camping
  • Minnesmärken och sevärdheter
  • Vandringsleder, strövstigar, cykelleder mm
  • Småbåtshamnar
  • Gallerier och annan kultur
  • Växt- och fågellokaler (hur markerar man fågeltorn?)
  • Naturreservat
  • Väderkvarnar
  • Turistinformation

Lite nördigt, men det vore kul att kartlägga resterna av den öländska järnvägen. Rätt mycket av banvallen och en hel del stationshus och liknande finns fortfarande kvar.Jag är lite osäker på hur kommunikationen är tänkt att fungera här på wikin, men jag har i alla fall lagt in lite grejjer på Öland i förra veckan. Närmare bestämt lite gator och turistattraktioner i Bredsättra och Kårehamn. Dessa orter är på intet sätt kompletta, men det är en början. Jag hade tyvärr inte så mycket tid på mig.

/ChristianA


Jag har suttit nu i ungefär 9 timmar och mappat flera byar på södra Öland här på OSM. Jag har bott här i 19 år nu och kan stället bra. Jag började med Össby, la ut ridvägar, gångvägar, badplats, alla hus och husnummer på dessa. Sen har jag även lagt dit flera åkrar, hagar och även gått vidare mot andra byar och mappat varje hus. Näsby är det väldigt många hus i så det kommer ta ett tag. Ottenby har jag även gjort. Så jag tar allt nedanför Gräsgård (Men jag la dit gräsgårds hamn, den lilla butiken som säljer rökt fisk och sånt) kommer antagligen ta grönhögen.

/ViktorS