Category:Users in Macedonia

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Кориснички страници

Да бидете прикажани како корисник од Македонија, додадете [[Category:Users in Macedonia|ВашиотUsername]] таг на вашата корисничка страна (се наоѓа на врвот на страната кога ќе го кликнете вашиот Username!), со тоа што се разбира текстот ВашиотUsername ќе го замените со вашиот username.

Исто така можете да додатете и попрецизна локациска ознака како на пример

  • [[Category:Users in Skopje|ВашиотUsername]]
  • [[Category:Users in Prilep|ВашиотUsername]]
  • [[Category:Users in Strumica|ВашиотUsername]]


Дополнително е корисно да го специфицирате јазикот кој ќе го користите на пр. {{Babel|mk|en-2}} (доколку зборувате македонски и просечен англиски). Вашите детали за спецификација на јазиците кои ги зборувате можете да ги пронајдете тука.

За да го поврзете корисничкото име кое го користите за уредување на податоците на OSM картата, и корисничкото име на wiki, послужете се со упатствата од Template:Username

Pages in category "Users in Macedonia"

This category contains only the following page.