Hu:State of the Map Europe 2011/Public transport

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Tömegközlekedés Bécsben

Tarifazónák

Az ausztriai Keleti Régió Közlekedési Szövetsége („Verkehrsverbund Ost Region”, VOR) sugaras tarifazónákat határoz meg Bécs körül. Bécs városi területét a 100-as zóna fedi le („Kernzone”). A reptérhez Vienna International Airport tövábbi egy zónára van szükség. Tarifazónák térképének letöltése a VOR-tól.

Jegyek

Az egyúti jegyek közvetlen utazásra érvényesek a kezdőponttól a célpontig, annyiszor át lehet szállni, ahányszor csak szükséges, és nem szabad megszakítani. Az egyúti jegyek elővételben kaphatók (pl. egy trafikban) 5 darabos kiszerelésben, vagy mint egy többcélú szalagjegy 4 vagy 8 utazással. Ha a jegyet a járművön veszed, pótdíjat kell fizetned. Tervezzük, hogy kaphatók lesznek egyúti jegyek a konferencia információs standjánál.

Az alábbi többnapos jegyek kaphatók a 100-as zónában („Kernzone”):

 • 24 Stunden Wien - az érvényesítéstől számított 24 órán át érvényes korlátlan számú utazásra a 100-as zónában („Kernzone”)
 • 48 Stunden Wien - az érvényesítéstől számított 48 órán át érvényes korlátlan számú utazásra a 100-as zónában („Kernzone”)
OpenStreetBrowser
OpenStreetBrowser tömegközlekedési réteggel
 • 72 Stunden Wien - az érvényesítéstől számított 72 órán át érvényes korlátlan számú utazásra a 100-as zónában („Kernzone”)
 • 8 Tage Klimakarte - 8 szalag, egy szalag érvényes egy személynek egy napra, korlátlan számú utazásra a 100-as zónában („Kernzone”). Több személy is használhatja közösen ezt a jegyet (minden személynek minden egyes napra érvényesíteni kell egy szalagot.

Viteldíj

 • Egyúti jegy – 1,80 euró (elővételben), 2,20 euró (járművön)
 • 24 Stunden Wien – 5,70 euró
Gyorsvasúti hálózat Bécsben
Gyorsvasúti hálózat (S#, U#) Bécsben
 • 48 Stunden Wien – 10,00 euró
 • 72 Stunden Wien – 13,60 euró
 • 8 Tage Klimakarte – 28,80 euró

A repülőtérre

A Bécsi Nemzetközi Repülőtér (VIE) Bécsi Nemzetközi Repülőtér Bécs délkeleti részén található. A reptérre jutáshoz a következő lehetőségek vannak:

 • CAT, viszonylag drága (egyúti jegy 9,- euró, retúrjegy 16,- euró)
 • Az S-Bahn (S7-es vonal) ajánlott, félóránként
Villamosvonalak Bécsben
Villamosvonalak Bécsben

A Pozsonyi Repülőtérről (BTS) BPozsonyi Repülőtér busztranszferrel érhető el Bécs.

Ajánlás

Azt javasoljuk, hogy használd az S-Bahnt (S7-es vonal) a repülőtérről. Egy egyúti jegyre lesz szükséged két zónára (3,60 euró) hogy eljuss bármely célpontra Bécsben. Ha vásárolsz egy „n Stunden Wien” (24/48/72 órás Bécs) jegyet, akkor csak egy kiegészítő zónajegyre lesz szükséged (1,80 euró). A reptéri jegyautomata használata meglehetősen bonyolult, majd megpróbálunk készíteni egy lépésről-lépésre útmutatót.

Általában az S7-tel „Wien Mitte/Landstraße U” állomásig utaznak Wien Mitte és szállnak át az U3-ra, U4-re vagy más vonalra.