NL:Netherlands/Weekbulletin

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Week 45, 2010

The weekbulletin is a weekly newsblog at http://blog.openstreetmap.nl

Nederland

  • FAQ (?) op talk-nl: Om een marker in je kaart te krijgen kun je in de url 'lat' en 'lon' vervangen door 'mlat' en 'mlon'. Of nog makkelijker via http://mijn.openstreetmap.nl/
  • Er wordt een discussie (EN) op de Engelstalige mailinglijst over de wenselijkheid van het mappen van historische informatie; dingen die niet meer bestaan. Dit naar aanleiding van iemand die graag een OSM-kaart zou willen maken met een tijdslider, zoals je ook in Google Earth ziet. De meningen zijn verdeeld; wat vind jij?
  • Almere heeft een kaart on-line geplaatst. Mogen we dit overtrekken? Peter stelt voor een mail te sturen. De discussie over hergebruik van gegevens die op een site wordt gepubliceerd kwam ook weer ter sprake naar aanleiding van een vraag over de Rotterdams havens.

Internationaal

  • Mapquest voegt fietsroutes toe aan hun op OpenStreetMap-data gebaseerde routerings-API.
  • Deze week stond OpenStreetMap in het teken van monumenten (EN). Elke week is er een “Project Of The Week” (EN). Het gaat er daarbij om zoveel mogelijk OSM-ers te betrekken bij het mappen van een specifiek thema. Je kunt zelf ook een thema voorstellen (EN).
  • De licentiethermometer, een kaart waarop je kunt zien welke data zou verdwijnen als we nu zouden overgaan naar de nieuwe ODbL-licentie, wordt steeds groener wordt gemeld (EN). Meer weten over de licentiewijziging? Kijk hier (EN).
  • Alle wetenschappelijke publicaties en onderzoek rond het thema OpenStreetMap zijn op één overzichtelijke wiki-pagina (EN) geplaatst. Dit is gedaan door het Wiki Cleanup Team, dat nuttig werk verricht door onze wiki leesbaar en overzichtelijk te houden.