NL:OSM Map On Garmin/Download

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin/Download

Hier kan men kant-en-klare kaarten in “Garmin image” bestandsformaat downloaden , welke werden samengesteld vanuit OSM gegevens. Die kaarten zijn per continent in alfabetische orde gerangschikt en vervolgens naar het verwachte nut . (Zo worden kaarten die een gans continent dekken regelmatig bijgewerkt en komen vooraan in de lijst te staan.) Omdat OpenStreetMap snel evolueert, moeten in de lijsten slechts kaarten worden opgenomen die tijdens de laatste zes maanden werden bijgewerkt. Verwijder a.u.b daarom elke doodlopende link.

Kaarten worden in verscheiden bestandsformaten aangeboden, zoals :

  • .exe (voor installatie in Mapsource , Basecamp, Qlandkarte GT)

De bestanden met extensie .exe kunnen meestal worden zelfontbonden met 7Zip of andere programma’s.

  • .gmapi (voor Mac OSX, Roadtrip/Basecamp)

gmapsupp.img (voor directe opslag naar uw Garmin toestel, door gewoon het bestand te copiëren.)


Nota’s :

Oudere Garmin Toestellen Het Garmintoestel laadt een enkele kaart , altijd genoemd “gmapsupp.img”. Dit bestand moet in de map “Garmin” staan op de SD-Kaart. Het volledig pad is dus “Garmin/gmappsupp.img”. Mocht evenwel de map “Garmin” niet bestaan op het SD-kaartje, dan moet U zulke map zelf aanmaken. Er kan maar één enkel bestand "gmapsupp.img" zijn. Dat betekent dat indien de gedownloade kaartgebied bestaat uit verschillende bestanden (alle met extensie .img), men die allemaal moet samenbrengen. Dit kan worden gedaan met het commando mkgmap:

"mkgmap --gmapsupp mapA.img mapB.img mapC.img [...]"


Nieuwere Garmin Toestellen • Deze toestellen kunnen meerder *.img bestanden laden. Ze moeten evenals voor oudere toestellen eveneens naar de zogenaamde map “Garmin” worden gecopieerd. Indien deze map niet bestaat moet U ze zelf aanmaken op uw SD-kaart . • Het is geenszins vereist om de .img bestanden te fusioneren naar één enkel bestand maar het wordt veel eenvoudiger om het ganse kaartgebied te disablen/enablen. Anders moeten ze individueel worden enabled/disabled in het toestel via het menu "Setup|Map|Map Information Select Map"

• Om ze naar één enkel bestand te fusioneren, gebruik het commando mkgmap:

 "mkgmap --gmapsupp mapA.img mapB.img mapC.img [...]"

• Vermits verscheidene “.img” bestanden toegelaten zijn op het SD-kaartje , kan men die per set hernoemen met een on-device betekenisvolle benaming.

• Voor informatie hoe dit te doen, lees paragraaf http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin#What_if_I_have_an_existing_gmapsupp.img_file.3F op de pagina http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin


Bepaalde kaarten worden uitsluitend verdeeld als uitvoerbare installatie bestanden voor Windows.

Voor andere platforms dan Windows (bv. Linux) kan U deze uitvoeren onder Wine.