NL:Potlatch/Development overview/FAQs

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Als je vragen hebt over hoe iets in Potlatch werkt (of juist niet :) ), vraag het dan aan Richard. Tot dan dit:


Zijn er ActionScript valkuilen?

ActionScript 1 is echt een voorspelbare, vriendelijke script taal. Als je ooit JavaScript gebruikt hebt zul je doormee vergeleken ActionScript bijzonder tolerant vinden.

Er zijn een paar valkuilen waar je op moet letten niet in te vallen:

  • Over het algemeen hoef je geen typing te doen (variabelen in de juiste vorm declareren), maar AS1 is niet helemaal zo eenvoudig als (bijvoorbeeld) Perl. Namen van movieclips zijn strings, net als elke variabele die door JavaScript naar de SWF gestuurd wordt. Dus moet je deze omzetten naar numeriek formaat als je er iets zinnigs mee wilt doen
  • Door verzamelingen heen loopen werkt niet helemaal zo makkelijk als je verwacht. In plaats daarvan moet je de verzameling toekennen aan een temp variabele, en daar doorheen loopen, Voorbeeld:
 z=dit.pad;
 for (i in z) {
   if (_root.map.pois[dit.pad[i][2]]) { removeMovieClip(_root.map.pois[dit.pad[i][2]]); }
 }

WTF?!!?!1!1

Potlatch is Flash which is Unfree, the code isn't very OO, what's with this AMF shit it's not XML my head hurts, the code has tabs and weird indentation, global variables didn't they go out in 1973 or something lol, you must licence all your stuff under the GPL all other licences are teh lame, it talks directly to the database rather than via the Rails object model OMG have you never heard of MVC, you could do all this in AJAX and SVG and you would only need a 972k abstraction library, yadda yadda yadda.

Jah, goed gezien. Vetleren medaille voor jou.

Als iets je dwars zit en je denkt dat het een wezenlijk verschil maakt voor de eindgebruiker als je het repareert, leef je uit.

Maar gezien het feit dat het de eindgebruiker aan zijn r**t roest hoe transport formaatjes of source tab stijlen in elkaar zitten, verander dan alsjeblieft niet iets om het veranderen. Als het resultaat van deze akties is dat de hoofdontwikkelaar (die trouwens nog steeds een beetje overstuur is van het feit dat je het web niet kunt programmeren in Locomotive BASIC op een Z80) meer tijd moet spenderen om niet-hoogst-noodzakelijke-vaardigheden te leren, en minder tijd aan het coderen van zaken die mappers kunnen gebruiken. Het oude adagio geldt ook hier: If it ain't broke, don't fix it.

Als je ooit het woord "methodologie" hebt gebruikt, dan is Potlatch waarschijnlijk niet het project voor jou. Gelukkig zijn er zat anderen. :)

Kijk eens op Developer community etiquette waar eendere dingen worden gezegd, lees ook eens bij over het concept van système D:

Het is niet alleen hoe de Fransen erin slagen dingen gedaan te krijgen binnen een super ingewikkeld systeem, deze benadering is een manier om er niet in te verzuipen. [1]