Netherlands Mapping Parties 2011/Organisatie

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Dit jaar willen we door het gehele seizoen, vanaf he voorjaar tot het najaar regelmatig bij elkaar komen. Probeer iedere Mapping Party in het teken van een speciaal thema yr laten staan.

Agenda

We zijn nog bezig om de agenda op te stellen. Wel is helder dat we vanaf Maart 2011 tot en met Oktober 2011 vijf Mapping Parties willen organiseren.

Er is een kaart waarop je kunt aangeven waar de Mapping Pary-tournee zeker langs moet gaan.

Programma

Iedere Mapping party kan de volgende programma onderdelen bevatten:

  • 12:00 uur - Starting Party
  • 13:00 uur - Mapping Party
  • 15:00 uur - Tagging Party
  • 17:00 uur - Feeding Party
  • 18:00 uur - Leaving Party

Starting Party

Bij aanvang van de Mapping Party kan er een "Starting Party" worden gehouden. Het eerste uur (?) wordt er dan een praktische workshop gegeven door een ervaren OSM Mapper. Hij of zij zal dan laten zien wat er die dag van je verwacht wordt en zal je tips geven over hoe je de veldgegevens op OSM zet.

Mapping Party

Tijdens de Mapping Party wordt aan de hand van een eventueel thema een handzaam project uitgevoerd op onze OSM kaart. Gaan we de ene keer bijvoorbeeld een stadspark in kaart brengen, dan zullen we de volgende keer een winkelcentrum volledig taggen. De locatie bepaalt het thema.

Tagging Party

Op iedere locatie zal er gezorgd worden voor Free Wifi. Dit kan bijvoorbeeld bij iemand thuis zijn waar we het internet van de gastheer gebruiken of het kan een andere locatie zijn waar een Wifi netwerk beschikbaar is. Naar sponsoren voor een Mobiel Wifi faciliteit wordt nog gezocht. Iemand een idee?

Feeding Party

Tijdens de Mapping Party wordt gezorgd worden voor drinken en een volle maag aan het einde van de Party. Ter plaatse wordt voor de Feeding party eventueel gebruik gemaakt van de vrijgevigheid van de locale middenstand of andere sponsoren. Zou mooi zijn als een 'Albert' of een '+' opstaat en daar bij voor S+P speelt. In overige gevallen zal een lokaal cafe en eigen portefeuille uitkomst moeten bieden.

Leaving Party

Om 18:00 uur streven we om de de Mapping Party te beëindigen. Gezelligheid kent geen tijd en wanneer echt iedereen weg is .......

Sponsoring

Wie heeft ideeën? We zoeken 5 USB Dongels met voor de dagen waarop de Mapping Parties worden gehouden een Data/Internet GPRS chip.

Suggesties en Ideeen

Om tot een definitief programma te komen willen we van jullie enkele dingen weten:

  1. Welke stad komt er in aanmerking voor een Mapping Party?
  2. Welke thema kan daar uitgewerkt worden?
  3. Ken je een locatie waar we bij elkaar kunnen komen?

Graag hoor ik jullie suggesties en stuur me een mail User:ZMWandelaar