Sv:Beginners' guide

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

an unequal sign

This article is a translated version of the original article, but the content appears to be out of sync with the reference text (usually the English or German version). Please update this translation if possible.Hjälp översätta det till svenska!


Denna Nybörjarguide kommer visa hur du lägger till data på OpenStreetMap. Handledningar finns tillgängliga i flera olika språk, du väljer detta i tabellen överst på denna sida.

Du behöver en dator uppkopplad mot internet och lite tid att samla information som du sedan skriver in. En GPS-enhet med anslutningskabel är helt valfritt, men kommer behövas om du vill samla in data med den metoden. Utifrån de utmärkta flygfotografierna som finns tillgängliga i redigeringsprogrammen är en GPS av mindre betydelse idag jämfört mot när projektet startade.

Denna guide har organiserats i fem olika steg som följer:

I slutet av denna handledning kommer du ha lagt upp en liten mängd unik ny data till OpenStreetMap, som för alltid kommer finnas fritt tillgänglig för miljontals andra över hela världen. Några gör endast ett par få korrigeringar eller tillägg till kartan. De kanske rättar namnet på en gata eller lägger till en intressepunkt för att hitta på något annat; andra blir produktiva bidragsgivare och lägger till tusentals ... under en lång tid. Vad du än har för planer, så är vi jätteglada för att du gör OpenStreetMap om än så lite bättre!

Det finns en panel till höger på varje sida i handledningen. Sidan du är på kommer vara i fetstil och du kan gå till valfri sida genom att klicka på den relavanta sidrubriken. Nederst på varje sida finns länkarna 'Nästa' och 'Föregående' som tar dig genom guiden sida för sida.


Nästa