Talk:Fi:Normit ja käytännöt

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Avoimet kysymykset

Seuraavista asioista ei tiettävästi ole yhteisiä ohjeita, vaan käytännöt ovat kunkin kartoittajan täysin omia valintoja joita käyttäjien sopii omalta kohdaltaan pohtia ja omissa muokkauksissaan käsitellä johdonmukaisesti.

  • Liikenteenjakajat: Kuinka leveät/pitkät piirtää kahtena kummankin puolen kulkevana tienä, mitkä ei?
    • IMHO, jos siitä ei pääse läpi "normaalisti" niin kai se sitten pitäisi pirtää erikseen. --Onion 12:01, 20 May 2008 (UTC)
Toistaiseksi vaikuttaisi yliampuvalta halkaista (kaupunkiympäristössä) jokainen tie jokaisen keskisaarekkeellisen suojatien kohdalla kahdeksi n. kymmenenmetriseksi yksisuuntaiseksi ajoradaksi, jos muulla osalla tietä jakajaa ei ole. Joku puolikkaan korttelin mittainen jakaja on toki mielekkäämpi jaettuna tai jos liikenteenjakaja jatkuu risteyksen toisella puolella. Sama kiertoliittymien sisääntuloissa ilmankin suojatietä. Tätä tällä on kai alunperin tarkoitettu. Alv 12:18, 20 May 2008 (UTC)
No jos ei siinä ole muuta kuin koroke niin aika turha sitä tietä on erotella. Mutta joissakin voi olla jotain ylimääräistä (esim patsas tai muu vastaava) niin silloin voisi olla hyvä erotella tiet, --Onion 09:07, 10 June 2008 (UTC)
  • Bussipysäkit: Englanninkielisten sivujen mukaan vakiintunut käytäntö on highway=bus_stop node:een joka ei ole osa tietä. Ainakin pääkaupunkiseudun pysäkeillä on myös pysäkkitunnukset ja koodit (kts. esim. http://aikataulut.ytv.fi/pysakit/fi/espoo_b.html), lienee järkevää merkata tagi ref=pysäkkitunnus? Miten tässä tapauksessa suhtaudutaan tunnuksen käytön oikeuksiin, onko OK merkata YTV:n palvelusta poimittu pysäkkitunnus vai saako merkata vain paikanpäältä havainnoituja numeroita? Vai kannattaisiko selvittää, onko YTV:llä tai kaupungeilla bussipysäkkien koordinaatit ja nimet aineistona jonka voisi ladata könttänä OSM:ään?
    • Samoin täällä Turussa, on numero ja nimi. Itse olen aikonut pistää ref= ja name= tagit pysäkeille. Paras olisi kai kysyä saako ne kopioida vai ei. --Onion 12:01, 20 May 2008 (UTC)