Talk:LocalChapterRomania

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

La "de ce avem nevoie" - Ce putere are un LC asupra hartii? vor exista admini locali care pot bana un vandal? Cineva care cu buna stiinta introduce date furate din google maps de ex, dar are obrazul gros? Adica LC sa nu aiba ownership total, fiindca licenta nu permite, totusi introducerea unor date corecte, si apoi re-corectarea lor dupa ce au "corectat" altii nu stiu cat de eficace e. Sunt patit. (Owene)

  • In acest moment nu imi este clar daca un LC poate avea/primi astfel de atributii. Din anumite puncte de vedere as fi de acord ca LC sa poata lua decizii de a bloca contul unui vandal, si ma bazez pe faptul ca un LC are mai multe informatii legate de starea actuala si eventualele surse de date ce au fost utilizate incorect. Am sa intreb pe lista de discutii local-chapters@openstreetmap.org Cipt2001

Ar fi bine de stiut cam ce nivel de prezenta fizica ar presupune calitatea de membru fondator. Pentru cei care locuiesc departe de capitala, distanta ar putea fi un factor prohibitiv serios in acest sens. --Max 09:22, 13 October 2009 (UTC)

  • Legea nu specifica decat faptul ca actul constitutiv trebuie sa contina semnaturile membrilor fondatori (denumiti asociati in lege, Art 6, alin. 2, pc. i). In rest va fi desemnata o persoana (sau un grup) care va reprezenta viitoarea asociatie in decursul procedurilor de infiintare (Art 6, alin 2, pc. h). In ceea ce priveste prezenta la Adunarea Generala sau rolul in Consiliul Director, nu cred ca este o problema distanta, atat timp cat se specifica in statut ca este posibil votul la distanta (vezi exemplu intalnirea anuala a membrilor OSMF, unde majoritatea voteaza prin email). Eu ma gandesc la o intalnire anuala a membrilor intr-o zona accesibila majoritatii, iar cei care nu pot ajunge pot vota prin email. Cipt2001
  • Eu am trecut prin asta: Se merge la notar cu toti membrii fondatori, acelasi moment. De asemenea, se poate accepta si ulterior un al n+1 -lea membru fondator, la fel toti trebuie sa fie la notar in acelasi moment. Parerea mea de fondator la un ONG cu 5 membri fondatori este ca 3 este optim, 4 e prea mult, si puteti sa va apucati de treaba. Trebuie sa clarificati ca fundatia sa aiba un scop clar si clarificat ce parghii o sa detina cand devine chapter, doar apoi scris statutul.

Cotizatia nu trebuie specificata in statut, statutul se schimba doar cu AG si apoi trebuie sa treaca prin judecatorie.

Votul la distanta e f. nimerit.

Legea 26 are ambiguitati de a diferentia membrii fondatori de membrii afiliati. Aceste ambiguitati trebuie rezolvate si fixate prin statut. (AG=totalitatea membrilor, Statutul se modifica cu votul AG, si astfel ONG-ul poate ajunge la un statut cu intentie diferita decat cel pornit in statutul membrilor fondatori. Fondatorii se trezesc ca nu mai conteaza. Atentie cine poate desemna CD; etc.)