Talk:No:Skiløyper

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Hvor kan du se skiløypene som er lagt inn i OSM?

Jeg har satt opp en midlertidig versjon av Turkompisen igjen på osm.turkompisen.no. Planen er å få opp noe mer permanent til OSM miljøet, men inntil videre kan denne brukes for de som trenger det. Merk at skiløypene for øyeblikket ikke blir oppdatert fra OSM. Espen 8. desember 2017


turkompisen.no syns å være borte. openstreetmap.no/"Skiløyper (beta)" viser bare en hvit side (FF og IE). frikart.no er bare til Garmin. Finns det ingen skikart på desktop? --GerdHH (talk) 13:51, 27 November 2017 (UTC)

Det stemmer nok dessverre at turkompisen.no er borte. Veldig synd, for her var stilsettet for skikartet ganske bra. Jeg skal kontakte Espen og høre hvorfor kartet er borte...
Når det gjelder openstreetmap.no/"Skiløyper (beta)" så fungerer den ihvertfall i Chrome på min Mac og i nettleseren på telefonen. Men kartet er treigt (ser ut som det rendres on-the-fly) og jeg må typisk laste inn sida på nytt for å få se alle kartflisene. I tillegg mangler høydekurver, og rendringen er ikke så veldig pen (NB, det er selvsagt subjektivt).
Andre alternativer jeg kjenner til:
  • WinterWonderland - dette kartet har både høydekurver og skygge, men det er ganske rotete (viser stier like tydelig som skiløyper). Samtidig er det tilpasset andre breddegrader, så man må zoome veldig langt inn før detaljer som f.eks. skihytter blir synlige... Store p-plasser og løypekryss m/navn vises ikke.
  • OpenSnowMap - dette kartet har skygge men mangler høydekurver. Ikke veldig pent kart (min subjektive mening), men det funker OK. Også her mangler navn på store p-plasser og løypekryss. Navn på hytter kommer først når du har zoomet så langt at du i praksis har bevist at du ikke trenger kartet. Trolig skyldes dette også projeksjonen, dvs. at kartet er tilpasset andre breddegrader enn våre.
Jeg håper selvsagt at Espen får satt opp turkompisen.no igjen... --Anderfo (talk) 14:17, 27 November 2017 (UTC)
"Turkompisen" har svart via facebook: 'Ja, vi har akkurat lagt ned Turkompisen. All funksjonalitet knytta til appene på mobil er lagt over i appen Outtt.' --GerdHH (talk) 14:23, 27 November 2017 (UTC)
En alternative til:
* waymarkedtrails.org: viser løyper; for høydelinier velg "OpenTopoMap"; detaljer bare for løyper med navn (se "Routes") --GerdHH (talk) 14:47, 27 November 2017 (UTC)