Talk:WikiProject Belgium/Long Distance Walking Routes/Instructions Flanders

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

--Peter Elderson (talk) 09:11, 25 November 2019 (UTC) Even een uitleg over de NL mapping van groteroutepaden. De basis: Wij maken een route per etappe zoals onze landelijke operator (Wandelnet) het pad indeelt. Die deelroutes plaatsen we dan in volgorde in de relatie voor het hele pad. Op die manier kun je in waymarkedtraild zowel de afzonderlijke etappes bekijken als de totale route, inkl. hoogteprofiel en gpx-export. Dat wordt ingewikkelder als de route niet 1 trajekt/keten is, maar varianten kent. In dat geval maken we een hoofdroute volgens het basisrecept, en de varianten worden een of meer aparte relaties. De hoofdroute + afzonderlijke varianten vatten we dan weer samen in een relatie " ....-pad alle varianten".

Waarom zo moeilijk? Nou, in wezen om de routes ze voor gpx-export te kunnen gebruiken. Ik bedoel dan een gpx die geschikt is om naar je navigatie te sturen. Daarvoor moeten ze namelijk één aansluitende gesorteerde keten vormen. Door deze hierarchische opbouw zorgen we dat er altijd een hoofdroute is die ja als 1 gpx kan exporteren, samengesteld uit dagetappes die je ook afzonderlijk kan exporteren naar gpx. Varianten die op zichzelf ook een enkelvoudige keten vormen kun je ook als gpx exporteren.

De oude methode (alles bij elkaar in een grote relatie) werkt prima voor renderen, want de volgorde waarin eea gerenderd wordt maakt niet uit als alles er maar inzit! Maar voor hoogteprofielen en gpx export tbv navigatie heb je extra eisen. Volgordefouten, lussen, losse takken en dwarsverbindingen maken de routes onbruikbaar voor dat doel.