Talk:WikiProject Nederlandse Fietsroutes

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Landelijke fietsroutes worden aangeduid met LF gevolgd door een nummer. Bij de bewegwijzering wordt er nog een a of b aan toegevoegd om verschil te maken tussen de heen en terugweg.

Let op! bij het gebruik van gegevens van gpsfietsroutes.nl, in het commentaar bij de LF routes staat dat hij deze heeft samengesteld uit gegevens van anderen en een gedeelte heeft overgenomen van gedetailleerde kaarten. Hier staan de stukken die hijzelf heeft gereden.

En hier staat dat hij kaarten gebruikt om de tracks te corrigeren, dus kunnen de ook de stukken die hij zelf heeft gereden niet gebruikt worden.
 • Dan lijkt er niks anders op te zitten, dan alle (delen van) routes die met behulp van gpsfietsroutes.nl zijn ingevoerd te verwijderen. Chabal 16:25, 18 February 2008 (UTC)
 • Dat vind ik een te snelle conclusie, op dezelfde pagina staat dat alle routes, tenzij anders vermeld, door hem of de fietsclub zijn gefietst. Dat zou dan betekenen dat alleen de niet bestaande wegen niet kunnen worden overgenomen want die zijn gecorrigeerd. Als de route echter over bestaande wegen gaat, lijkt het me geen probleem te zijn want dan maken we geen wegen maar relaties van wegen langs zijn track. Woeka 13:09, 20 February 2008 (UTC)
  • Dat ben ik met je eens, maar ik ben al wel verschillende wegen tegengekomen, waarbij dat wel gebeurd is: Het met behulp van deze bron aanmaken van wegen in OSM. Chabal 14:12, 20 February 2008 (UTC)
   • Ik heb zelf een aantal in Zeeland gedaan die ik ook weer zal verwijderen, maar ik wacht nog even de reactie af op de mail die ik naar hem heb gestuurd met de vraag wat de correctie inhoud en heb tevens gevraagd of de originele tracks beschikbaar zijn. Woeka 19:09, 20 February 2008 (UTC)
    • Ik denk dat het wel redelijk eenvoudig is wat hij heeft gedaan: de tracks en waypoints verschoven om ze gelijk te leggen met zijn kaarten. Zodus kan (1) geen gebruik worden gemaakt van zijn tracks om nieuwe wegen te maken, en (2) kunnen ook zijn lijst knooppunten niet gebruikt worden (en ik heb toch op de cycle map gezien dat iemand zowat heel Nederland heeft geüpload...), omdat die tenslotte ook zijn verschoven. Het gebruik van de tracks om bestaande wegen bij elkaar in een relatie te zetten is misschien een randgeval, maar persoonlijk blijf ik toch liefst weg van alles wat is aangepast met behulp van echte kaarten... Maar misschien heeft hij de originele tracks nog natuurlijk... --Eimai 20:40, 25 February 2008 (UTC)

Statistieken

Van de rcn routes heb ik ook een aantal statistieken. --Steven te Brinke 10:48, 30 August 2008 (UTC)

Naamgeving lokale fietsrondritten

Als bij de lokale fietsrondritten de ref wordt gebruikt om de naam van de route aan te duiden, komt het er bij het renderen zo uit te zien. En dat lijkt mij wel een nette aanduiding.... Zoals uit het tabelletje hierboven echter blijkt zijn er nog niet zoveel routes die die aanduiding hebben helaas... GercoKees 05:58, 13 June 2008 (UTC)

Hoe gaat het spreekwoord alweer: fix de renderers, niet de al correcte data? Vraag aan Andy Allan om ook de naam te rendereren bijvoorbeeld, die zet enkel ref op de kaart omdat ze in Engeland nog niet gehoord hebben van routes zonder ref en met naam :-) --Eimai 13:41, 13 June 2008 (UTC)
Ja, maar je kunt je ook afvragen wat de ref in dit geval zou moeten zijn.... GercoKees 13:30, 14 June 2008 (UTC)
Gewoon geen ref? Toch niet alle wegen hebben een referentienummer, dus routes hoeven die toch ook niet? --Eimai 13:44, 14 June 2008 (UTC)
Nee, ik bedoel, inplaats van een ref (die je voor de route toch niet hebt) kun je toch een naam invullen? Nix mis mee.... We zijn bovendien niet de enigen.. kijk maar hier... Groetjes, GercoKees 15:26, 14 June 2008 (UTC)
Da's dus wel mis. De naam is de naam en niet de ref. Hij hoort dus thuis in de name tag en niet in de ref tag. Een ander voorbeeld: Zowel het aantal lanes als de breedte van de weg in meters zijn een maat voor de breedte van de weg, maar lanes=7m is een vrij onzinnige tag. --Cartinus 18:31, 14 June 2008 (UTC)
'k Heb net een mailtje gestuurd naar Andy Allan met de vraag of hij ook namen wil renderen. --Eimai 19:20, 14 June 2008 (UTC)
Oke, goed werk!! Groet, GercoKees 09:49, 16 June 2008 (UTC)
De nieuwe OpenFietskaart rendert nu ook namen voor lcn's. Als je wat verder inzoomt, komen ze tevoorschijn. --Ldp 18:25, 17 May 2009 (UTC)