User:Juhe

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

I have been mainly mapping on Keski-Uusimaa, Finland. Plan is to drive all nearest roads by bike on next... when I have time ;)

My conversion for finland.osm to Garmin gmapsupp.img can be found from http://www.nic.fi/~juhe3/osm/ (just plain file)

Taustaa

OSM:n datan muunto Garminin kartaksi onnistuu kohtuullisen vähällä työllä. Homma on automatisoitavissa ja kun se on kerran tullut tehtyä, niin pistin tuloksenkin jakoon. Ihan pävittäin sitä karttaa ei tarvitse päivitellä, mutta kun tekee muutoksia niin mielellään katselee heti seuraavana päivänä mille ne jäljet näyttää.

Tulokset

Oman muunnoksen lopussa tulos siirtyy osoitteeseen: http://www.nic.fi/~juhe3/osm/

Ne löytyvät myös http://jhelmine.dynalias.org/osm/ (Sinne tulee olennaisimmat työtiedostot ja skriptit. Ainakin finland.osm puuttuu, kun on hidas yhteys ulkomaailmaan 1GB tiedostolle. Lisäksi tuo "serveri" ei ole jatkuvasti tavoitettavissa.) Nic.fi -palvelimen hakemistoon mahtuu vain yksi kartta kerrallaan (100MB kokonaistila).

Rutiinit ovat periaatteessa edelleen samoja kuin http://www.polkupyoraily.net/osm/ (mitä nyt vähemmän seuraan softien kehitystä ja tulos testaamaton, mutta toistaiseksi se on toiminut omassa käytössä ongelmitta).

Vanhemmat kartat löytyvät http://jhelmine.dynalias.org/osm/ ja sieltä päivän mukainen alihakemisto. Siinä hakemistossa on kaikki työtiedostot näkyvillä, vain gmapsupp.img tarvitaan navigaattoriin. Niistä muista voi katsoa minkä verran kartassa on virheitä tällä. Viimeisimmät lokit on myös nic:ssä. Jos uusi kartta on siirtymässä nic.fi-palvelimelle, niin silloin ko. hakemistossa on tilapäistiedosto (kun tilan puutteen takia tuonne nic:iin mahtuu vain yksi tiedosto kerrallaan, max 100MB).

Kommentit

Jos homma ei jostain syystä toimi tai muuta kommentoitavaa niin http://www.openstreetmap.org/user/Juhe -sivun kautta saa laitettua postia.