User:Lhcarsten

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search


Mappen doe ik vooral om een reden te hebben een rondje te fietsen. Het is ook een manier om terug te geven aan de 'community'.

Ik maak gebruik van Wintec G-Rays2 (wbt 201) data logger en een RoyalTek RBT-2300 data logger. De laatste is wat nauwkeuriger, met name als je langzaam gaat of stopt. Daarentegen is de logger (geheugen) van de RBT-2300 onbetrouwbaar. (Was een probleem van de Windows software). Via bluetooth log ik de tracks (ook) met behulp van een Palm Treo en CotoGPS. Het ziet ernaaruit dat de treo zijn beste tijd erop heeft zitten :(. (Ik kijk ernaar uit dat er weer toestellen op de markt komen die 1-2 weken op één lading kunnen blijven werken en in de volle zon leesbaar zijn.) Tijdens het fietsen heb ik de logger in mijn pet (met klitteband) en dat werkt perfekt! Verder natuurlijk veel foto's maken die daarna gegeotagged worden. Editen doe ik met Josm maar inmiddels heb ik toch de waarde van Potlach leren inzien. Met name toen ik op vakantie niet buiten de browser om in kon loggen met Josm.

Mijn inzet voor Openstreetmap is vooral de kwaliteit van de data. Nu met zoveel al gedaan is het een stuk moeilijker om een eind te fietsen en lukraak een rits gegevens te verzamelen.

Huisnummering

Niet heel veel gedaan de laatste 2 jaren (2009 en 2010) behalve veel tracks van Corsica op vakantie. Graag zou ik aan de huisnummering werken maar ik heb nog geen methode die mij bevalt. Walking papers is mij te langzaam (eigenlijk niet te doen op de fiets waar het mij juist om te doen is). Met de BAG gegevens is het overigens de vraag of handmatig huisnummering op dit moment (zomer 2011) zin heeft. Mijn idee is om al fietsend de huisnummers in te spreken, tracken met audio dus. Het schijnt te kunnen met OSMtracker maar ik moet het nog uitproberen.


Public domain
All my contributions to OpenStreetMap are released into the public domain. This applies worldwide.
In case this is not legally possible, I grant anyone the right to use my contributions for any purpose, without any conditions, unless such conditions are required by law.