WikiProject Belgium/Introductie Trage Wegen

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Wordt momenteel aan gewerkt door ptityeti naar aanleiding van de workshop van Trage Wegen vzw op 18 juni 2011 in Haaltert.

Introductie voor Trage Wegen

Doel van de pagina

Het doel van deze pagina is om iemand die een trage weg op de OSM-kaart wil intekenen, maar totaal geen ervaring met OpenStreetMap of GPS-toestellen heeft, te tonen hoe dit kan. Naar wat geavanceerdere en optionele mogelijkheden worden links voorzien.

Nodig op voorhand

  • Login: Om aanpassingen te doen op de kaart heb je een gratis login nodig. Ga hiervoor naar [1] en klik rechts bovenaan de pagina op "sign up". Geef dan uw emailadres in (2x), een gebruikersnaam (vrij te kiezen, maar mag nog niet door een andere gebruiker gekozen zijn) en een wachtwoord (2x, eveneens vrij te kiezen). Je ontvangt een bevestigingsmail op het ingegeven adres met daarin een link waarop je eens moet klikken om aan te geven dat jijzelf wel degelijk de login hebt aangemaakt en dat niet iemand anders jouw emailadres gebruikt heeft.
  • Positie: Je moet de locatie van de trage weg kunnen aanduiden. Er zijn twee mogelijkheden. In het beste geval is op de satellietbeelden van Bing te zien waar de trage loopt. Dit is bijna altijd het geval voor trage wegen doorheen of langs open velden. In het het geval dat dit niet zo is (bijvoorbeeld een trage weg doorheen een bos) heb je een gps nodig waarmee je zelf de locatie van de trage weg kan registreren.

Registreren met de GPS

De trage weg intekenen