Hungary/Kapcsolat

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Az OpenStreetMapet nagymértékben alakítja a közössége. Természetesen egyedül is mehetsz geoadatokat gyűjteni, de közösen sokkal szórakoztatóbb.

OSM Facebook csoport Egy jó lehetőség a megbeszélésre éppúgy, mint a friss hírek követésére
OSM.hu Facebook lap Azoknak, akik értesülni akarnak az újdonságokról de nem akarják a közösség csip-csup beszélgetéseit végignézni
OSM Meetup csoport Találkozók, előadások, rendezvények - jelentkezz be, hogy értesülj az eseményekről
OSM GetTogether csoport(ics) Találkozók, előadások, rendezvények - jelentkezz be, hogy értesülj az eseményekről
YouTube csatorna(rss) Előadások, rendezvények, oktatóanyagok - iratkozz fel, hogy értesülj az újdonságokról
Sepia search, PeerTube-index, PeerTube követői keresőrss: s45, g3, g5, g59, g74, g139, g1642 Előadások, rendezvények, oktatóanyagok - kövesd a számos PeerTube feltöltőt ActivityPub felhasználói fiókkal (Mastodon, Pleroma, Friendica, HubZilla, stb), hogy értesülj az újdonságokról
Magyar nyelvű levelezőlista Javasoljuk, hogy rendszeresen kövesd figyelemmel levelezőlistánkat, így első kézből értesülhetsz a projekttel kapcsolatos információkról.
Magyar nyelvű Matrix-szoba #osm:grin.hu – Sok szerkesztő elérhető és aktív itt, gyorsan választ kaphatsz a kérdéseidre. Kapcsolódás az Element webes klienssel.
Magyar nyelvű fórum(rss) Kevésbé aktív mint a fentebbiek (illetve a gyakorlatban semennyire), de itt is találhatsz segítséget, ha problémád adódna szerkesztés közben.
Magyar nyelvű IRC-csatorna irc://irc.oftc.net #osm-hu - Időnként találkozhatsz szerkesztőkkel, hogy azonnal választ kaphass a kérdéseidre. Szintén kevésbé aktív. (Kevésbé=nem.) Kapcsolódás az Mibbit webes klienssel.
OpenStreetMap Wiki(aloldalak rss), (Találkozók rss) Kollaborativ tudásbázis („Ön most itt áll!” ⚫)