Hungary

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Kezdőlap · Térkép · .hu térkép · Magyarország · Térképelemek · Segítség · Csatlakozás edit

Magyarországi helyi információk, térképezés koordinálása

OpenStreetMap Hungary logo.png

A Hungary térképészeti projektben szekció alatt Magyarország feltérképezésével kapcsolatos helyi információkat találhatsz illetve szerkeszthetsz. Itt találhatóak a magyar közösség egyeztetései, jelelölési egyezményeink, a munkák koordinációja és hasonlók.

Ezen a szekción kívül Magyar főoldalról érheted el azokat a dokumentációkat, amelyeket az angol cikkek alapján fordítunk le: a Kezdők kézikönyvét, a projekt bemutatását, útmutatókat, a szerkesztőprogramok leírását, az általános jelölési egyezményeket és azok referencia listáit stb.

Alprojektek
A magyarországi közösség helyi dokumentációi, egyezményei, egyeztetései.
Aktuális munkák - részvétel, bekapcsolódás
Tematikus:
Regionális:
Térképezési módszerek, eszközök
Egyéb:
Kapcsolat

Az OpenStreetMapet nagymértékben alakítja a közössége. Természetesen egyedül is mehetsz geoadatokat gyűjteni, de közösen sokkal szórakoztatóbb.

OSM Facebook csoport Egy jó lehetőség a megbeszélésre éppúgy, mint a friss hírek követésére
OSM.hu Facebook lap Azoknak, akik értesülni akarnak az újdonságokról de nem akarják a közösség csip-csup beszélgetéseit végignézni
OSM Meetup csoport Találkozók, előadások, rendezvények - jelentkezz be, hogy értesülj az eseményekről
YouTube csatorna Előadások, rendezvények, oktatóanyagok - iratkozz fel, hogy értesülj az újdonságokról
Magyar nyelvű levelezőlista(rss) Javasoljuk, hogy rendszeresen kövesd figyelemmel levelezőlistánkat, így első kézből értesülhetsz a projekttel kapcsolatos információkról. (Levelezőlistánk RSS csatornái)
openstreetmap fórum az Index Fórumokon Új topik a Fórum » Technika és használata » GPS, PDA, térképszoftverek, egyéb bigyók fórumcsoportban
Magyar nyelvű fórum(rss) Kevésbé akítv mint a fentebbiek, de itt is találhatsz segítséget, ha problémád adódna szerkesztés közben.
Magyar nyelvű IRC-csatorna irc://irc.oftc.net #osm-hu - Időnként talákozhatsz szerkesztőkkel, hogy azonnal választ kaphass a kérdéseidre. Szintén kevésbé aktív. Kapcsolódás az Mibbit webes klienssel.

Loading map...

Magyarország, Európa


Földrajzi szélesség: 47.180; hosszúság: 19.506
Határvonal: relation 21335

Térkép megtekintése
Térkép szerkesztése

Külső hivatkozások:

Hírek

2018

  • aug. 4-5.: Mapping Party Balatonszemes
  • június: Annak ellenére, hogy a Híreket sajnos nem bővítettük egy ideje, sok minden történik. Évek óta rendszeresen havonta nyílt rendezvényeken hallgathat bárki előadásokat és beszélgethet a tagokkal; voltak Mapping Partyk; Veszelovszky Zsolt elment és ránk bízta a térképezést; drónokkal repkedünk és a nagyfelbontású képekből (is) térképezünk; sok téma fut a levelezőlistán és a facebookon.
    287 000 km utunk, 48 000 km vizünk, 24 000 km villanydrótunk és 36 000 gyalogos és bringás turistautunk van.
  • ápr.–jún. Számos kis területre készült drónos felméréses ortofotó.

Régebbi hírek

Eseménynaptár