Hungary/Találkozók/2014-10-13-openmaps-imposm-gyor-akadalymentes-turistabarat

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

https://www.meetup.com/OpenStreetMap-Hungary/events/209032052/

Program

Az eddigiektől eltérő módon 18:00-19:00 között OSM oktatás lenne és utána lennének az előadások. Vagyis lehet jönni 19:00 órás időpontra is.

18:00-18:50 – (kísérleti) OpenStreetMap bevezető oktatás (Rövid előadás az OpenStreetMapről, címkék, rajzolás, iD editor, JOSM, taginfo, overpass-turbo – mindenből egy kicsi)

A bevezető után saját hozott laptoppal gyakorlatban is kipróbálhatjátok a szerkesztést, segítünk! Az oktatásra kérjük, hogy jelentkezzetek itt. https://docs.google.com/forms/d/10TYIvUZ_en4h592iYLNOaSVUObh-8r9hl76nysJncGQ/viewform Legfeljebb 10 jelentkezővel lesz lehetőségünk foglalkozni.

19:00-tól előadások –

  • 1. Trackman [ Zaka Ferenc ] : Az OpenMaps.eu (OMP) térképek múltja és jövője. (kb. 25 perc )

A hazai Openmaps Alapítvány térképeinek bemutatása.

  • 2. Kolesár András: Imposm ismertető ( 20 perc )

http://imposm.org/ "- sokkal nagyobb adatmennyiségig bír villámgyorsan betölteni kevés memóriájú gépen, mint az osm2pgsql - szét tudod osztani az objektumokat címkék szerint külön táblákba, gyors rendereléshez - a betöltött táblákból generalizált táblákat készít áttekintő méretarányok gyors rajzolásához"

...

  • 3. Vid Gábor ( 10 perc )

Győr - Akadálymentes térképezési tapasztalatok

  • 4. Molnár András József: ( 5 perc )

Turistabarát útvonalak - valós és virtuális útjelző táblákkal

A turisztikai útvonalak hálózata nem csak a pontos nyomvonalakból (track) áll, hanem mindazokból az "állomásokból", melyek az útvonalak szempontjából jelentősek: a lehetséges kiinduló- és célpontokból, útcsomópontokból, kiemelt POI-kból. Ezekkel a - többnyire nevesített - helyszínekkel együtt alkotható meg az úthálózat-gráf; melynek számos usability előnye lehet, mind a webes térkép ill. térinformatikai adatbázis turisztikai használata, mind pedig a terepen való tájékozódás és a turista útjelző táblák rendszerszerű tervezése szempontjából. Előadásom egy gondolatébresztés, meghívás szeretne lenni ennek az útvonalkoncepciónak a közös továbbgondolására, OSM-ben való megvalósítására és az általam jelenleg prototípusként fejlesztett útirányjelző-tábla-tervező rendszerrel való integrálásra.

előadások után kötetlen beszélgetés, ahol lehet bátran kérdezni is. Általában éjfélig szoktunk maradni.


helyszín: Budapest, Nyugati tér 1 bejárat: http://www.openstreetmap.org/node/2620776560 Cartographia 5. emeleti tárgyaló; bejárata a Jókai utca sarkán van.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Eredmény