Hungary/Találkozók/2016-09-12-nyari-felmeres-tuzcsapok-utcanevek

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

https://www.meetup.com/OpenStreetMap-Hungary/events/233909606/

Program

Kolesár András: nyári felmérési tapasztalataim

Nem túlzás az az állítás, hogy végigmértem az egész nyarat. 15+ eszközt cipeltem magammal gyalog, rollerrel, biciklivel, autóval, hajóval, vonattal. Rengeteg fényképet és jegyzetet készítettem az OpenStreetMap számára. Arról fogok beszélni, hogy merre jártam és hogyan bírtam szusszal, elektromos árammal, tárhellyel.

Samu Imre: Utcanevek adattisztítása

A hazai választási utcanevekre és az OpenStreetMap utcanevekre elkészült már egy összehasonlító, elemző rendszer. Ezt nemrég kiegészítettem, hogy a Posta címtárában megtalálható nagyobb városok utcaneveire is működjön.

Úr Balázs: Kelet-Csillebérc mapping party tervezése

Nemrég jártam az Irhás árok - Adorján út - Nőszirom utca - Magasúti dűlő - Szélső utca által bezárt területen, és olyan utakkal találkoztam, amelyek nem úgy néztek ki, ahogy a térképen meg van rajzolva. Ez a terület (Csillebérc városrész keleti része (http://www.openstreetmap.org/relation/2805998#map=14/[masked]/[masked])). A terület igencsak gyalogos! Nagyon meredek utcák, lépcsők, ösvények. Viszont nagyon szép rész, gyönyörű „paloták” vannak arrafelé, jó a kilátás.

Innen jött az ötlet, hogy szervezhetnénk ide egy mapping party-t, amely a terület: - alapos lefotózása a Mapillary-ra - házszámozás - utcák pontosítása (minőség, burkolat, stb.) - POI-k felvétele (tűzcsapok, kutak, kilátóhelyek, stb.)

A területen van erdei szakasz, van városi szakasz, van meredek szakasz, van lankásabb szakasz - mindenki választhat az erőnlétének megfelelő feladatot. Ez lehetne napközben (kb. 10:00 órától 16:00 óráig), utána pedig közös vacsora és beszélgetés a Budai Hotelben (http://www.openstreetmap.org/node/2952711183): 1121 Budapest, Rácz Aladár út 45. ( http://budaihotel.hu/ )

A Budai Hotel a LIA Iskola tan-hotele, így gyakorlatilag a helyszínért nem kell fizetni, csak a vacsora alapanyagáért, amelyet az udvaron lévő szabadtéri grillsütőn mi magunk csinálnánk meg. A hotel lenne a bázis is, itt lehet letenni az autót, cuccot, stb. Nem tudom, hogy melyik nap nincs rendezvény a hotelben, de általában a vasárnap délutánok szabadok, ezért mindenképp vasárnap kellene ezt megtartani. És valamikor szeptemberben, amíg még jó idő van. Beszéljük meg!

Samu Imre: tűzcsapok, krízistérképészet

Rövid felvezető a tűzcsapokról, címkézésük, a hazai Taginfó statisztika, érdekes weboldalak: https://www.osmhydrant.org Bónusz: A séta a szomszédos tűzoltó laktanyába, ahol a tűzcsapokról lehet kérdezni igazi tűzoltóktól. Tűz vagy riasztás esetén a látogatás elmarad vagy megszakad.

Helyszín

LIA iskola 1012 Budapest, Kosciuszko Tádé u. 3. http://www.openstreetmap.org/way/216230141

Eredmény