Hungary/Találkozók/2020-12-14-OsmAnd-kerekasztal

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Forest road Slavne 2017 G8.jpg

Időpont

2020-12-14 (hétfő) 17:30

Esemény címe

  • Netmentes terepi használatú OSM térkép okostelefonos turisták számára (online)
  • OsmAnd installation & speech configuration, new year's resolutions (online)

Esemény leírása

EN: If you speak English and would like to join - please ping the organizers!

☎️ Helyszín: kizárólag online lehet csatlakozni otthonról.

Havi rendszeres online találkozóinkon összejönnek a gyakorlott és kezdő OpenStreetMap szerkesztők, felhasználók és érdeklődők. Beszélgetünk térképszerkesztési kérdésekről, az OSM helyzetéről, tervekről. Gyakorlottabb szerkesztőink pedig rövid előadásokkal készülnek az számukra éppen aktuális témákból. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Csak egy böngészőre lesz szükség és egy bögre forró italra, esetleg egy mikrofonra! Itt lesz közzétéve a link kezdés előtt illetve kérdezni is lehet valós időben akár cseten, akár szóban:

A Matrixon a regisztráció ajánlott, de nem kötelező – enélkül is lehet böngészni és kérdezni is vendégként. Ehhez meg kell nyitni a fenti linket a böngészőből, majd utána a bal felső sarokban található Explore rooms gombra kattintva ki kell keresni az osm szobát, majd join.

Részletek

17:30 Kötetlen OpenStreetMap beszélgetés és távsegítség

Bárki feltehet kérdéseket vagy megoszthatja a saját képernyőjét a többiekkel és segítünk a szerkesztésben, telepítésben vagy bármiben ami felmerül.

18:00 Oláh Tamás: Első lépések az OsmAnd telepítése és beállítása gyalogtúrázáshoz és útvonalak felméréséhez.

(25p előadás, 5p kérdések)

Tapasztalat megosztás.

18:30 mugli: OsmAnd beállítási lehetőségek hangalapú navigációra kisvárosi környezetben

(25p előadás, 5p kérdések)

  • OSMAnd: Beállítási lehetőségek hangalapú navigációra kisvárosi környezetben

19:00 Közönségkör

(1p előadás, 59p közönségkör)

Egy nehéz év zárásaként a közönségből mindenkinek lesz 5 perce beszámolni, hogy mire büszke 2020-ból és mit tervez 2021-ben.

20:00 ...

még lehet jelentkezni előadással!


✋ Előadás-ötleted van vagy kíváncsi volnál egy adott témára? Jelentkezz a szervezőknél, Matrixon vagy a levlistán! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk. Akár Budapesten kívülről is lehet jelentkezni, mivel megvan a technológia a valós idejű streaminghez és interakcióhoz.

Jelentkezés

Bejelentés szövege

Az OpenStreetMap közössége az év utolsó eseményén az újonnan érdeklődőket szeretné megajándékozni a mobilos és hangos navigáció beállításának és finomhangolási trükkjeinek megosztásával. Ígérjük, hogy kevesebb lesz a zsargon, de annál több a szép díszes illusztráció! Lesz az előadások előtt interaktív távsegítség is és a végén megoszthatja mindenki az éves tapasztalatait és a jövőbeni terveit.

Az eseményt megosztani szigorúan szabad - szeretettel várunk minden érdeklődőt!!

További információk a wiki oldalon olvashatók: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Hungary/Tal%C3%A1lkoz%C3%B3k/2%302%30-12-14-OsmAnd-kerekasztal

Kérdéseket Matrixon és a levlistán is fogadunk.

Az eseményt megosztani szigorúan szabad!

Közösségi üzenetként

Dec 14 17:30 Szeretettel várunk mindenkit az év utolsó eseményén ahol az újakat szeretnénk megajándékozni mobilos és hangos navigáció beállításával és finomhangolásával. #MagyarOSM #OsmTali #OpenStreetMap #OsmAnd #VoiceNavigation wiki.openstreetmap.org/wiki/Hungary/2020-12-14

Közösségi eseményként

Dec 14 17:30 Mobilos és hangos navigáció beállítása és finomhangolása kezdőknek
OpenStreetMap
Szeretettel várunk mindenkit az év utolsó eseményén ahol az újakat szeretnénk megajándékozni a mobilos és hangos navigáció beállításának és finomhangolásának trükkjeinek megosztásával. További információk, egyéb jelentkezési és hozzászólási módok: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Hungary/2020-12-14 #MagyarOSM #OsmTali #OpenStreetMap #OsmAnd #VoiceNavigation

LinkedIn újraosztás

Szeretettel várunk mindenkit este az év utolsó OpenStreetMap eseményén ahol az újakat szeretnénk megajándékozni mobilos és hangos navigáció beállításával és finomhangolásával. #MagyarOSM #OsmTali #OpenStreetMap #OsmAnd #VoiceNavigation

Eredmény

Oláh Tamás

mugli