Maastricht/Meetings/20 Oktober 2016

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
OSM Maastricht Meeting participants

Op donderdag 20 Oktober 2016 kwamen voor het eerst de Maastrichtse OpenStreetMappers bij elkaar in de creatieve Co-Working space Caracola. OpenStreetMap is een kaart van de hele wereld die door vrijwilligers wordt bijgehouden. Het is een van de meest gedetailleerde online kaarten en wordt gebruikt door Facebook, FourSquare, Pinterest en op duizenden andere plekken.

Ons eerste project wordt de nieuwe Arriva bussen die per 11 december gaan rijden. Er gaan veel lijnen van nummer en route veranderen en we willen de openbaar vervoer kaart op basis van OpenStreetMap per 11 december graag up-to-date hebben.

We waren erg blij met de komst van Maarten en Jo, die al 10 jaar ervaring hebben met OpenStreetMap. Jo (of User:Polyglot), heeft in zijn eentje het grootste gedeelte van het openbaar vervoer in Vlaanderen voor zijn rekening genomen, en heeft deze zomer als mentor in een Google Summer of Code project een plugin ontwikkeld voor Josm, de OpenStreetMap editor die het invoeren van buslijnen vergemakkelijkd.

Een groot deel van de avond hebben we dan ook vooral van Jo kunnen leren. Daarnaast hebben we heerlijke pizza gegeten van Pizza Kaboom en een plan gemaakt voor de komende weken. We beginnen met het indexeren welke lijnen gaan veranderen, welke weg gaan en welke er nieuw komen. Dan gaan we de huidige lijnen te controleren en de aan de nieuwste standaarden te laten voldoen. Daarna gaan we pas nieuwe lijnen toevoegen en wijzigen. Genoeg werk te doen dus.

Het centrale punt van het plan is de wiki pagina voor het buslijnen project. Als je mee wilt helpen is dat dé plek om te beginnen. Je kunt alle teamleden bereiken door een vraag te stellen op de Talk pagina (of een mailtje naar reinier apestaart mountbatten punt nl ).

In November komen we weer bij elkaar om te oefenen en meer ervaring op te doen, zodat we begin december alle werk in een korte tijd kunnen doen.

Mocht je zin hebben om mee te helpen, laat het ons vooral weten.