NL:JOSM/Plugins/measurement

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

De plug-in Measurement voor JOSM laat u lengten en gebieden meten van geselecteerd gegevens-elementen.

Wanneer de plug-in Measurement is geladen zou er een symbool van een liniaal aan de linkerkant van het scherm moeten staan. Klikken erop schakelt het paneel Meten aan de rechterkant in (en uit).

Voor het verkrijgen van de lengte en het gebied van een of meer objecten in de actieve gegevenslaag, selecteer ze eenvoudigweg en bekijk de waarden in het paneel Gemeten waarden.

Het gebied van een dorp meten

Klik, om de afstand tussen twee punten te meten, op het symbool met de hand en de tape aan de linkerkant van JOSM. Het is soortgelijk aan het symbool voor Selecteren. De cursor wijzigt naar een kruis, wat de modus Meten aangeeft. Teken wen weg op de Meet-laag door te klikken op het begin en eindpunt. Een Meet-laag wordt geopend na de eerste klik en een rechte lijn wordt tussen de twee punten getekend. Klik op het pictogram Liniaal in de linkerbenedenhoek van JOSM (Of druk op ALT + W) om het paneel gemeten waarden weer te geven dat nog steeds de lengte van de weg in de kolom Padlengte zal weergeven. U kunt meer segmenten aan de weg toevoegen. De totale lengte wordt in het paneel Gemeten waarden weergegeven.

Klikken op herstellen in het paneel Gemeten waarden maakt de Meet-laag schoon.