NL:Taginfo/FAQ

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Algemeen

Kunnen we statistieken hebben voor slechts één land?

De hoofdsite van Taginfo (http://taginfo.openstreetmap.org/) doet dit niet omdat het enorme aantallen gegevens zou toevoegen die zouden moeten worden gemaakt, opgeslagen, etc. Maar u kunt uw eigen versie van Taginfo opzetten voor uw favoriete gebied en het toevoegen aan deze lijst.

Kunnen we X niet alleen voor sleutels krijgen, maar ook voor tags?

Er zijn meer dan 77 miljoen onderscheidenlijke tags, maar "slechts" ongeveer 50.000 sleutels. Het is eenvoudigweg niet te doen om alle verschillende typen statistieken, kaarten, etc. voor alle tags te maken.

Kunnen we alle combinaties van tags zien en niet slechts enkele ervan?

Er zijn meer dan 77 miljoen onderscheidenlijke tags, statistieken maken voor alle combinaties is niet te doen met de huidige architectuur en redelijke hardware.

Ik denk dat tag X zou moeten verschijnen in Taginfo

Taginfo geeft automatisch tags weer die voorkomen in de database, in de wiki of enkele andere bronnen. U hoeft geen contact op te nemen met iemand om uw favoriete tags in Taginfo te laten verschijnen. Zie ook Proposed features.

Het zou fijn zijn als Taginfo mij de ID's van objecten zou geven die werden gevonden met bepaalde sleutels/tags

Ja, dat zou fijn zijn. Maar Taginfo slaat die informatie niet op om zijn database beheersbaar te houden. U kunt andere programma's gebruiken, voornamelijk Overpass API, om die objecten te zoeken. Soms worden sleutels/tags, die u in Taginfo ziet, niet gevonden via Overpass. Meestal komt dat omdat iemand anders zojuist dat object heeft verwijderd. Taginfo wordt slechts eenmaal per dag bijgewerkt, Overpass wordt doorlopend elke minuut bijgewerkt, dit kan dus gemakkelijk gebeuren.