NL talk:Portal

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Wiki op dezelfde server of niet?

Nadelen: - er is al een wiki: die zou moeten migreren, een heel gedoe

Voordelen: - de huidige wiki is een zooitje door allerlei talen door elkaar en geen makkelijke NL hoofdpagina waar je direct opkomt. Een separate wiki voor/in NL is handiger miz.

Zathraz is voor een gescheiden, dus nieuwe, Wiki. Eenmalig een hoop werk maar veel overzichtelijker zowel in gebruik, als in onderhoud. Ook vriendelijker en makkelijker voor (nieuwe) gebruikers/belangstellenden.

Forum

Geldt voor een deel hetzelfde voor als een wiki: deze bestaat al. Er hoeft dus niet een nieuw forum opgezet te worden maar ik zou het wel fijn vinden als het bestaande forum prominent gelinkt wordt vanaf deze site. --Lambertus 07:42, 17 October 2008 (UTC)

Uitstraling

Milo: Ik ben voorstander van een eigen website. Liefst met een cms, niet te wiki-achtig.

Als ik daarnaast uit ga van de doelstelling dat we een hippe uitstraling willen en ook nieuwe mensen willen interesseren, dan denk ik er serieus aan om eens aan een stukje marketing te gaan doen.

M.a.w. - Een écht mooie, aantrekkelijke en toegankelijke lay-out laten ontwerpen door een grafisch designer. - Een mooie, moderne site structuur die "snel en lekker" leest - Veel (multi)-media