Talk:Hungary/Mobiltelefon-tornyok

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Térképen láthatatlan tornyok

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy sem az OSMAnd, sem a Mapnik nem jeleníti meg azt a bázisállomás antennát amiről hiányzik a man_made=mast + tower:type=communication.

Emiatt könnyű véletlenül redundánsan felvenni néhányat ami csak feltöltéskor vagy azután derül ki.

Javaslom, hogy pótoljuk ezeket a címkéket minden olyan "csupasz" ponton amin szerepel néhány árulkodó kulcs mint a communication:mobile_phone, MCC, MNC, umts:*, lte:*, gsm:*.

Illetve gyanús, hogy ezek egy része közelítéssel jött létre. Például itt egy antennaként van felvéve, holott a helyszínen látszik, hogy 2 tömb 4 sarkán helyezkednek el az antennák:

Persze nem akarok ennek a micromappelésével sokat foglalkozni, de ha 50-100 méterre vesszük fel a tárgyakat a valódi pozíciójukhoz képest akkor szintén felmerül annak a lehetősége, hogy más felveszi a jó helyén is, mert nem tudja, hogy a másik duplikátum vagy csak el van rejtve. Mekkora sugárban elvárható valakitől, hogy szerkesztéskor letöltsön ellenőrzés végett? A helyszínen OSMAnd-dal hogyan kéne megállapítani, hogy a valójában a két nagyon távoli sarkon látható antennát középen egy virtuális ponttal ábrázolta valaki? Az efféle program az extra címkéket elrejti és a sugárzók is csak később válnak teljesen egyértelművé. Nyilván amikor nem 1-1 árbóc van a két sarokban, hanem átellenes falakon 1-1 szektor, azt még reális lehet a helyszínen értelmezni.

A cikk szövege szerint ha egymás mellett van a 3 irány külön antennája vagy árbóca, esetleg adott magasabb épület adott irányú falán akkor azt még mindig pontszerűnek vegyük fel. Igen ám, de amikor a fenti hosszú paneltömb két sarkán van felvéve az már határeset.