Talk:IntrebariFrecvente

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Citat: valoarea 'city' este folosita pentru orase cu mai mult de 100.000 de locuitori

Totusi avem in romanica orase, ca unitati administrative, cu mai putin de 10e5 locuitori. Si stiu cel putin un municipiu resedinta de judet care abia trece de 10e5 (Targoviste).


Costin


Intradevar problema pusa de tine este corecta. Probabil ar trebui sa adaptam aceste cifre pentru Romania (ele fiind initial definite - oricum orientativ - pentru Marea Britanie). Probabil in acest caz o valoare de 50.000 ar fi mai aproape de adevar. Din pacate la noi pe vremea comunismului multe comune au fost trecute la rangul de orase doar pentru ca dadea bine, deci sunt convins ca sunt multe orase in Romania cu populatii chiar sub 20.000 de locuitori. --Cipt2001


Poate gresesc, insa sunt de parere ca 'city' ar trebui folosit pentru "unitatile administrative" declarate municipii. --Guenter 11:02, 21 May 2008 (UTC)

  • Am modificat textul si am adaugat si o propunere de utilizare a tag-ului place=* pentru localitati Cipt2001 09:11, 22 May 2008 (UTC)

Dat fiind că nu pare să fie nimeni împotriva acestei propuneri, am modificat înapoi în city Sighișoara și Mediașul. --Guenter 19:35, 12 October 2008 (UTC)


Aş lăsa village = sat şi hamlet = cătun. Există un cătun lângă Sighişoara - cu denumirea oficială de cătun. Asta  ar fi traducerea directa si cred ca e bună.
Comuna e o zonă administrativa compusa din arealul a mai multor sate, cu resedinţa de comună in satul cel mai important din comună, de aceea nu sunt de acord cu village=comună.
--owene