Talk:Sânpetru

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Salut, Serviciul de ambulanta ne-a rugat sa-i ajutam cu adresele, vectorizarea cladirilor e o treaba auxiliara de real folos premergatoare adunarii adreselor. Adunarea adreselor o facem tot noi. Ambulanta are pe cineva care e initiat de Dragos Ciortin (user/gisbihor) in folosirea QGIS pentru postprocesarea datelor OSM in felul in care ei pot folosi adresele.


Surse de date:

PUG-ul cat de cat actual este bun, in format vectorial este si mai bun, iar un PUG ce contine numerotarea este perfect. Doar ca in Sanpetru primaria nu a fost dornica sa contribuie cu el. Incercat, fail.--owene (talk) 21:01, 19 March 2015 (UTC)

FieldPapers Sunt foarte bune daca in localitatea de lucru ai un grup de localnici care sa contribuie, fiecare cu o strada sau o portiune de strada. Se poate apela la colegi, prieteni care locuiesc acolo. Un proces anevoios de gasit oamenii, post-procesarea datelor colectate e rapida. Am incercat ceva dar fara rezultat notabil. Metoda FieldPaper merge cand exista sprijinul masiv al comunitatii locale de genul FieldPapers se distribuie elevilor la scoala, in doua zile foile se colecteaza tot la scoala si apoi mai trebuie doar scanate si uploadate pe Fieldpapers.org, dupa aceea editarea se poate face de oriunde.--owene (talk) 21:01, 19 March 2015 (UTC)

Colectarea datelor in teren. Cheia succesului este un numar mare de voluntari in teren, se termina in cateva ore si e mai mult fun-factor.

Eu folosesc aplicatia OSMPAD de Android care e foarte buna pentru adunat adrese. In Sanpetru este acoperire 3G de la RDS (OSMPad foloseste conexiune la internet, nu continuu, intermitent e ok) FieldPapers ar fi util dar geolocalizarea tot trebuie facuta cu un GPS deoarece frontul la strada al proprietatilor e mic si sunt multe la fel. La nivelul solului amprenta cladirilor ajuta, dar nu foarte mult. Mai mult KH dupa tura urmatoare pe teren. --owene (talk) 09:16, 2 March 2015 (UTC)

Prima tura: 3 ore. Tura 2: 4 ore.

Dupa 2 ture:

A fost nevoie de extinderea autonomiei acumulatorului cu un acumulator Pb cu gel de 5Ah ca sa dea o autonomie pe o zi sau mai mult. Schema am publicat-o pe Facebook pe grup, poate o pune cineva si aici.

In cuvinte: Acumulator 12V Pb(gel) - mufa bricheta auto(mama) - adaptor incarcator USB (4.5 lei) - cablu USB mai lung cu microUSB - smartphone.

Tura 3: 4h 30'

Productivitatea e cam 100 numere pe ora. Limita fiziologica de rabdare si oboseala a fost 4.5 ore.

Se poate calcula ca trebuie un grup cam de 5 voluntari ca sa acoperi un sat intr-o zi fara sa se enerveze nimeni. La Sanpetru cred ca ar fi fost nevoie de 6-7 sa acopere intr-o singura zi.

In mod normal, mai e nevoie ca un om sa revina ulterior fiindca raman cam 5% numere indecise FIXME care nu se pot nici macar ghici. Sau, stat pe capul perceptorului de taxe sau alt postas local, sa aplice corectiile. --owene (talk) 17:20, 15 March 2015 (UTC)

De ce m-am mai lovit si ar fi fost util poate: le-as fi dat o carte de vizita cu link la OSM celor care m-au intrebat despre rostul plimbarii mele. Ar merge ori o carte de vizita despre proiect, dar nici o carte de vizita OSM Romania nu avem... N-ar fi stricat o hartie de delegatie "scopul si durata vizitei" emisa de OSM Romania pentru caz de ceva oficial insistent, dar vreau si eu prea multe. --owene (talk) 21:01, 19 March 2015 (UTC)


Controlul calitatii datelor introduse

Folosit OSM Inspector. Este important ca numerele sa fie introduse corect. [1]