Sânpetru

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search
Sânpetru, Romania
latitude: 45.7066, longitude: 25.6322
Browse map of Sânpetru 45°42′23.76″ N, 25°37′55.92″ E
Edit map
External links:
Use this template for your city

Sânpetru is a village in Romania at latitude 45°42′23.76″ North, longitude 25°37′55.92″ East.

Proiect-pilot nomenclatura stradala

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Braşov prin Piroska Magdalena - DIRECTOR MEDICAL, solicita sprijinul comunitati OSM Romania pentru realizarea nomenclaturi stradale si amprenta cladirilor in comuna Sanpetru, judetul Brasov. Va invitam ca incepand din data de 18.02.2015 sa vectorizam cladirile din aceasta localitate, pentru a ajuta echipa OSM din teren pentru colectarea numerelor de casa. Acesta este un program pilot, urmand sa mai defasuram astfel de actiuni impreuna cu cei de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Braşov.

Vectorizare clădiri

Situatie: TERMINAT

Pentru vectorizare, s-au folosit imagini satelitare Bing, împreună cu plugin-ul de JOSM JOSM/Plugins/BuildingsTools. Acest pas a durat cateva zile, useri ai comunitatii OSM au contribuit pe internet.(Vor fi nominalizati, acest articol e deocamdata mai schelet)

Colectare numere

Situatie: TERMINAT

Acest proces necesita prezenta fizica in teren, progresul este dependent de metoda, de timpul liber alocat, de numarul de voluntari din teren.

Aici suntem deficitari, orice ajutor e binevenit, in realitate efortul investit este destul de mic. In pagina Discutii [1] expunerea este mai larga.

Completare, corectii, validare finala

Situatie: TERMINAT

Din teren s-au ridicat toate adresele posibile omeneste, nu se poate face 100%. Adresele care nu s-au putut gasi si e clar ca nu sunt de tipul n+1 sunt marcate FIXME. Unde nu s-au gasit numere nu am mers pe ghicite.

Inainte de ultima faza a proiectului au mai aparut 1 contributie de 8 numere si una de 38 de numere via owene dintr-o zona care ramasese alba.

Din partea serviciului de ambulanta a existat doar feedback pozitiv, acoperirea asa cum este este folositoare, harta este valida.

Concluzie

Situatie: TERMINAT

Fiind un proiect-pilot mai important decat adunarea unor numere este sa perfectam o metoda replicabila pentru realizarea numerotarii unei mici localitati, de intretinere a hartii cu efort minim. Concluzia a fost ca metoda oportunista e cea mai buna, exact cum am incercat, unde se pot refolosi datele. Nivelul minim de calitate al nomenclaturii stradale folosibila de serviciu de ambulanta: sa existe numere la capatul fiecarei strazi si daca strada este lunga, din 200 in 200m. Acest minim l-am depasit cu mult in Sanpetru.

Later edit: Ar trebui mutat textul intr-o pagina proprie proiectului, acum(12.11.2015) e numerotat si orasul sacele(BV).