User:Karlskoging1

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Presentation

Karlskogabo

Avser att till och från kartera Karlskoga. Blir nog mest från i väntan på att cykelsäsongen börjar. Jag är lite för snål (och rädd om miljön) för att bränna runt i bilen på stadens alla gator.

Gillar ordning och reda, i alla fall om andra håller sig till min ordning och reda. Kommer därför sannolikt att försöka prångla på andra mina åsikter om hur kartorna skall se ut här på OSM.

Blog

Loggningstakt

När jag hittade hit för ett par veckor sedan var karlskoga ett par streck på slippy-mapen. Så när tillfälle gavs kastade jag inte GPSen i bilen och tog en tur runt stan. När jag så småningom kom på hur man skulle göra för att redigera kartor upptäckte jag att där fanns en del spår redan tidigare. Men med väldigt stora intervall. För att kartritandet skall fungera i praktiken behöver man loggning varje sekund. Se till att ni har det om ni tänker kartera i Karlskoga. Karlskoging1 23:25, 26 January 2007 (UTC)

DOP-värden i snöväder

Tog en liten loggningstur idag. Till skillnad från förra lördagens tur var det idag mulet och strax efter jag gått in började det snöa. Detta märktes också på data. Höga DOP-värden och få satelliter med i lösningarna. Det är uppenbart att det skall vara bra väder när man karterar av flera orsaker än att det är trevligare.

Jag har för övrigt kommit på att jag måste göra ett experiment nångång för att se hur stor skillnad det gör med GPSen på taket till skillnad från i fönstret bak eller fram. Kommer nog att fortsätta att ha den på taket tills jag fått undersöka.

Ny GPS

Har äntligen skaffat en ny GPS-mottagare. En Garmin Etrex Vista HCx. Jag köpte inga kartor utan laddade från start in OSM-data. Både kul och inte kul. Man ser hur fruktansvärt mycket som fattas men samtidigt hur mycket som redan är klart. Nu skall det bli lite kompletteringar i karlskoga också. Karlskoging1 11:00, 11 August 2008 (UTC)

Progress i Karlskoga m.m.

Nya GPS-en har fått åka en hel del så det mesta av Karlskogas östra stadsdelar är nu karterade. Måste tagga ner lite ett tag för jobbet anropar ;-) Täckningen borde närma sig 50% av innerstadsgator. På landbygden är det naturligt sämre.

Även med min nya GPS noterar jag att vissa områden är svåra. Tyvärr har min bil-adapter till laptopen gått sönder men jag måste på något sätt ändå fixa ett par jämförande spår mellan GPS-puckar på olika ställen på bilen och etrexen i framrutan. Karlskoging1 21:16, 8 September 2008 (UTC)

DEM-data för norrland

Jag hittade just det helt nya höjd-datasetet ASTER som ser lovande ut för oss som frekventerar delar av världen norr om 60:E breddgraden. SRTM-datat slutar ju där nånstans och det är lite ledsamt för stora delar av Sverige. Karlskoging1 21:31, 1 July 2009 (UTC)