User talk:Karlskoging1

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Jag ser att ni håller på med kustlinjer. Det är inte så ofta jag åker på nya vägar och just nu så går det inte att ladda upp spår. Kan jag göra något med hjälp av landsatkartorna i JOSM. Tala bara om vilka TAG som måste med och om det finns några givna regler hur. Kanske det skulle läggas upp på wiki, likt städer. vilka områden sjöar som skulle göras.--Per 18:03, 17 May 2007 (BST)

Nja, det var mest p.g.a. det usla vädret idag som jag satte mig, lite inspirerad av LA2s outtröttliga importarbete, och micklade med Mälaren. Mest med det data som redan fanns men där det behövde vändas på en del segment och läggas till några få som fattades.
Nästa gång det regnar kanske det blir att ge sig på ortnamn istället. Det behövs verkligen. Det står en del om detta på sv:Map Features även om det är dåligt förankrat. Vi borde väl i första hand ta alla ortnamn. Jag hittar ingen lista vi kan ha och pricka av från, men på wikipedia finns i (alla?) artiklar om orter en positionsangivelse för vart den är. Exempelvis något som ligger nära dig [1] Karlskoging1 21:56, 17 May 2007 (BST)
Ja de flesta småorter i närområdet kan man ju. Så med hjälp av landsartkartorna kan man nog komma rätt långt. Sedan blir det upp till den som gör kartorna om man vill ändra placeringen något. Det kommer att bli en hel del 'hamlet' :)--Per 22:14, 20 May 2007 (BST)

Karlskoga

Halloj, jag tog mig friheten att justera lite på min gamla hemstad Karlskoga nu när jag befinner mig där. Noravägen och Österleden är inte några primary direkt. Frågan är om något är det i och runt Karlskoga utöver E18 och möjligen Degerforsvägen. Jag justerade dessa i alla fall. Jag tog bort Name=Länsväg243 och lade in ref=Lv243 istället på ett par ställen. Detta borde göras överallt. Jag ska inte pilla så mycket mer på Karlskoga, möjligen logga några fler tracks. Jag saknar den där snabbvägen genom rondellen mellan E18 till Degerforsvägen tex. --Bengibollen 18:43, 17 November 2007 (UTC)

Tjohoj. Bra att du fixar med klassningarna. Jag har aldrig orkat bry mig så mycket om dom. Vad gäller att du tar bort name på vägar som heter så tycker jag inte om. Kanske någon har ändrat den standard som gällt i min frånvaro. Tidigare var det i alla fall så att både name och ref gällde! Det är nog inte bara genvägen under rondellen som saknas. Jag har inte varit så aktiv på några månader och det är mycket som saknas. Får se om jag orkar ta tag i't framåt vintern. Skall köpa årets julklapp till mig själv snart så blir det lite promenerande i vinter. Karlskoging1 16:31, 18 November 2007 (UTC)
Nja, jag tog bara bort där vägarna redan har ett namn. Österleden heter bara Österleden nu tex. Enligt rekommendation för vägar i städer. Nu såg jag även att man tycker att unclassified ska vara vägar i städer som inte är residential, det opponerar jag mig emot ganska bestämt. Jag ska lägga in lite inlägg i talk-sidan där. Mycket som jag inte är överens med och en del som kan förtydligas. --Bengibollen 21:10, 18 November 2007 (UTC)
Okejdå. Jag tror att jag får ge vika i frågan om unclassified nu när jag har sett hur det var tänkt att residential skulle se ut. Annars är ju de båda precis lika på de rendrerade kartorna.--Bengibollen 17:19, 19 November 2007 (UTC)