User talk:Eimai/Archive 1

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Help needed?

Hi, i'm from the region of Gent, i'm very interested in this project. I did already try to help in the past but i din't have a gps. So i couldn't to much. Now i've seen there is high resolution imagery. Silly aneough there isn't for my regions :(. The last times i saw there wasn't alot of activity in the Belgian protal of openstreetmap. Now i see there is a very active user again. I see you are mapkking Antwerp and surroundings. So a question:

Do you use a gps or do you work with the photo's. If you work with the photo's, could i be helpfull? I maby coud make nodes and put the directions of a region. That way you woud only need to tag them...

I understand this can be more of a mess than a help but if you think i coud help, feel free to ask me. (I can't promisse to do mutch but yeh...)

Ok, so the only thing i can say is. Please, don't let the belgium mapping project die, it's really a fantastic pro ject i think! :)

(i wanna excuse me for my bad english... But yeh i atleast try :) )

Kbentekik

Ik praat Nederlands hoor, dus als dat makkelijker is...
Wat ik gebruik om te mappen: de satellietfoto's van de online editor (ik heb geen gps namelijk). En daarnaast fiets ik ook eens door de straten die ik map voor straatnamen, eenrichtingsstraten en details die je niet op de foto's kan zien.
Maar die online editor heeft wel wat zijn problemen (om maar het minste te zeggen: ik moet dat ding elk kwartier zowat opnieuw starten...). Het vervelendste is wel dat als je een weg hebt, en daar een node tussen zet, dat de richting van de verdeelde stukken verandert, en dat geeft vreemde effecten in de straatnamen, en laat eenrichtingsstraten in totaal verkeerde richtingen lopen. Daarom moet ik bijvoorbeeld heel het zuidelijk deel van de Antwerpse ring eens herzien, want toen had ik dat nog niet door...
Als je wil helpen, er is genoeg te doen :-) Er zijn veilige dingen zoals bijvoorbeeld alle dokken van de haven van Antwerpen taggen (ik gebruik er key: "natural", value: "water" voor omdate er niks beter is), en de Schelde verbeteren (en vermoedelijk ook de tags verbeteren, vergelijken met hoe Londen het doet met de Thames bijvoorbeeld).
Als je meer ambiteus bent kan je de straten zelf doen. Maar hou er rekening mee dat straten mappen die je niet kent "tricky" is: de satellietfoto's zijn namelijk niet helemaal up to date soms en er zijn wel wat dingen veranderd. En soms zou je iets totaal verkeerd mappen (straten die eigenlijk geen straten zijn maar er wel zo uitzien bijvoorbeeld). Als je veilig wil spelen kan je gewoon nodes zetten op de kruispunten en wegen. Ik hou me voorlopig bezig met grote straten, en Berchem, omdat ik daar woon en ik het het best ken bijgevolg. Er is iemand anders die ik niet ken die een zopas een paar straten in Borgerhout. Als je dus uit die twee gebieden blijft zal het gevaar op conflicten door tegelijk op dezelfde plaats te werken wel het kleinst zijn. Antwerpen is groot genoeg :-) Eimai 22:14, 7 March 2007 (UTC)
Die onbekende ben ik (toch maar een wiki-account aangemaakt). Ik gebruik voorlopig de online-editor, maar echt geweldig is dat niet. Een van de maanden ga ik me toch een cheapo-gps-geval aanschaffen, hopelijk gaat het dan wat vlotter.
Indien je me wil contacteren: wannesss AT gmail.com want ik denk niet dat ik deze wiki ook nog eens in het oog ga houden ...
wannes

hey, dit is bentekik terug, ik heb nog niet veel ondernomen omdat het mij een onmogelijke taak leek om met de online editor goed te werken (voor mij altans). Maar nu merk ik dat er een plugin voorzien is voor josm (de ofline editor) om de yahoo imagery te importeren. Heb er al wat met geprutst en dit blijkt heel vlot te werken. Dus zou ik nu wel aan de slag willen gaan.

Maar het lijkt mij het best als ik dat wat gestructureerd zou doen. dus: ik zou momenteel en Antwerpen willen helpen. Eerst met de mss iets makkelijmkere werken zoals de dokken en andere. Ik denk dat het dan best is dat jij (Eimai), hier de leiding over neemt en dat ik als het ware in onderanneming kleine taken op mij neem als ik ergens tijd heb.

Op deze manier kan ik gericht werken, en kan jij mijn werk aanpassen met straatnamen en dergelijke als ik een deel afgerond heb. Dit zie ik onder deze vorm:

vb: Jij zegt mij, op coordinaten ..... is er nog een deel van het dok nie afgewerkt. Zou jij dat kunnen taggen? Als ik dan eens tijd heb doe ik dat. Indien afgewerkt laat ik je weten wat ik gedaan heb, en dan moet jij alleen nog de namen eropzetten en andere.

Ik denk dat die de enige manier is om geordend aan het werk te gaan.

PS: hier is de link over de plugin indien je nog niet op de hoogte zou zijn. http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk/2007-March/012117.html

Groeten kbentekik.

Ik denk dat je nog genoeg kan kiezen. Als je de Schelde wil afwerken kan je hier beginnen. De dokken die nog moeten afgewerkt worden beginnen ietsje meer naar het oosten daarvan [1].
Voor de dokken kan je best de oorspronkelijke coastlines gewoon verwijderen en opnieuw beginnen. Voor de Schelde had ik steeds de strategie om de huidige nodes te verplaatsen. Merk wel op dat je consistent blijft in de richtingen van de segmenten (ik verbind ze met de klok mee). Dat geldt ook voor de Schelde: de rechteroever heeft segmenten die naar het zuiden gaan (stroomopwaarts) en de linkeroever het tegenovergestelde.
Als je richting Gent wil gaan kan je ook de zuidelijke kant van de Schelde verder afwerken natuurlijk, die begint hier ergens (maar geen idee tot hoever de satellietfoto's doorgaan in die richting).
Het probleem met dit soort edits is dat het misschien nogal snel saai wordt (ik deed het ook maar in kleine stukjes telkens tot nu toe), dus als je nieuwe uitdagingen wil kunnen we wel iets vinden :-) Eimai 13:40, 24 March 2007 (UTC)
ik ben vandaag eens begonnen aan het zuidelijke deel van de schelde, dat schijnt te werken, maar om een of andere reden lijken sommige stukken wat naar links verschoven. Ze komen perfect overeen maar juist iets verschoven. momenteel probeer ik ze te hereleggen, maar ik wou toch een vragen of dat goed is of dat er mss een reden voor bestaat. Ik zou niet graag werk voor niets doen, of zelfs tegenwerken. Kan iemand mij helpen?
Kbentekik
Die oorspronkelijke lijnen staan inderdaad iets verschoven. Volgens mij zijn de foto's juist geplaatst. Er waren namelijk al een paar segmenten beschikbaar op wegen die met GPS werden ingegeven, en die kwamen perfect overeen met de satellietfoto's. Ik heb geen GPS om het zelf eens te testen, maar ben er toch voor 99% zeker van dat die oorspronkelijke coastlines iets verkeerd staan. In elk geval wordt de rest van Antwerpen gebaseerd op de foto's, dus denk best dat je dat kan volgen, of er gaan vreemde effecten van komen :-) Eimai 22:59, 30 March 2007 (BST)
Hé, de aanpassingen van de Schelde die ik gedaan heb zijn volledig ongedaan gemaakt!!! Heb jij soms iets gedaan dat dat heeft veroorzaakt? Ik zie in de online editor terug de oorspronkelijke coastlines, wetende dat ik daar vele uren op heb zitten werken, vind ik dat niet leuk om het minste te zeggen... Ik hoop dat er een "undo" functie is voor die dingen, al heb ik geen idee hoe. Vanmiddag was alles nog OK. Eimai 23:13, 30 March 2007 (BST)


euh, ik begrijp je misnoegdheid volledig, Ik heb blijkbaar wat ravage aangericht. Ik zou eerst en vooral mijn verontschuldigingen willen aanbieden. Dan zal ik nu proberen uitleggen wat ik gedaan heb.

Ik wou dus het zuidelijke stuk van de schelde uitbreiden. toch toen ik dit opende met josm leken de al reeds bestaande stukken een beetje verschoven naar links, ik d8, ik zal beginnen met een schone lei en vanaf het begin alles leggen zodat het overeenkomt met de foto's (bij mij). Dit heb ik dus gedaan, daarna heb ik aan het zuidelijke deel wat verder gewekt en het ook langs de figuur gelegd. (dit zijn de coastlines), toen wou ik dit bij jouw reeds bestaande schelde voegen, dus selecteerde ik jouw stuk en drukte "voeg segmenten bij " (in josm). Dit bleek te lukken want wanner ik dan op jouw segment klikte waren ook de soastlines geslecteerd en dus d8 ik dat dat er nu bijgvoegd was.


Blijkbaar heb ik in mijn onwetendheid een reeks van foute beslissingen genomen wat nu tot dit resultaat leidt. Toch denk ik dat de problemen op te lossten zijn, en zou ik dus ook mijn volle verantwoordelijkheid willen opnemen en de schade zo goed mogelijk herstellen.

Omdit te kunnen doen zou ik dan ook graag weten vat ik fout doe. problmen:

-uiterst in het zuiden van mijn werk (prustsen blijkbaar) zie je dat de schelde strak inklemt, ik vermoed dat dat is omdat het geen geheel is, dit lijken daar 2 los van elkaar bestaande stukken, indien ik deze aanelkaar kan hechten lijkt dit probleem mij van de baan. Ook ten zuiden van de bocht lijkt het zelfde probleem zich voor te doen.

-verder te noorden ven de boch lijkt het nogal brokkelik, dit zal ik aan passen door alles wat rechter te trekken. (moet ik mindernauw kijken en soms gewoon wat meer rechtstukken trekken?)

Ik wil er op wijzen dat dit zeker mijn bedoeling niet was en wil er dan ook alles aan doen om dit weer goed te maken.

(indien je op msn wil praten (jaspermichelsatwarmmail)

Kbentekik

edit: ik heb mijn fout gevonden, toen ik de foto's aanvroeg was mijn map te groot uitegzoomd, als ik dan inzoom dan zoom ik gewoon in op de onscherpe beelden en heb ik geen scherpe foto's, daardoor leek het alsof de schelde verschoven was, dit was niet het geval. hier door heb ik een deel van uw werk vernietigd. nu ik mijn fout weet zal ik dan ook alles weer herdoen en deze keer met de scherpe beelden.

Och, iedereen maakt fouten en het kan iedereen overkomen. No hard feelings hoor. Maar leuk is het natuurlijk niet :-)
Eens kijken wat er kan gebeuren nu... Ik denk dat ik aan Wannes eens ga vragen of ie misschien nog de oude coastlines heeft in zijn JOSM, zodat hij die terug kan uploaden. Ik zal ook eens horen op IRC of er een manier is om dergelijke dingen te herstellen. Ik hoop alleen dat in dat geval de database temporeel is en bijhoudt welke edits er zijn gedaan wanneer en hoe het ervoor was.
Toch maar zo eerst eens proberen, want dat deel terug met de hand van nul herstellen neemt een volledige dag in beslag... Eimai 12:11, 31 March 2007 (BST)


hey, ik ben terug, ik had wat moeilijkte tijden met exmanes en zo. ik hoop nu iets actiever (en dit keer in de positieve zin) te kunnen zijn. ik zou graag verder werken aan de schelde. Mits josm bij mij eerde heel lomp en traag werkt zou ik liever met polatch werken. probleem is dat de oorspronkelijke coastlines hier niet op afgebeeld worden (tenminste niet bij mij). momenteel heb ik een heel klein stukje uitgebreid, ik zou dit verder willen doen zonder rekeing te houden met de coastlines. maar wegens mijn nare ervaringen zou ik graag hebben dat u eerst eens keek of dit kleine stukje op iets trekt, of dat ik toch beter met de coastlines zou verder werken.

ik zou de coordinaten willen doorgeven, maar blijkbaar zijn die niet meer zo zichtbaar op de map( of ik zie ze toch niet direct) ik ben weer bezig aan het stukje waar ik vorige keer mee bezig was, ten zuiden van antwerpen, net voorbij de bocht.

kbentekik


            Hoi met Filip,

Een week geleden van dit project gehoord en ik was direct verkocht. Heb me een GPS aangeschaft en ben beginnen rondneuzen. Nu ben ik niet zo'n held in al deze materie,(ook niet het Engels) en volgens mij ben ik ook over iemands weg gegaan. Sorry. Ik ben al zover dat ik de GPS-data in josm kan zetten, de notes aanklikken, segments kan maken...Maar er een weg van maken met functie, naam, huisnummers enz. lukt me nog niet direct. Ook bij de laatste versie van josm kan ik geen foto's van de straatnamen op m'n route plaatsen. Werkt dit nog niet goed of doe ik iets verkeerd? De satalliet-foto die je kan inladen is verre van scherp, hoe krijg je dat goed? Mijn vraag is of ik ergens hulp kan krijgen, er ergens wordt samengekomen om bepaalde stukken in kaart te brengen, er via email vragen kunnen gesteld worden. Is er iemand die de coördinatie doet? En kan je GPS-data+ fotomap per mail naar iemand sturen die het dan bewerkt? Je ziet nog vragen genoeg, en ook nog open stukken in de kaart.

                  Mvg Filip

Contact/ mapping party?

Hoi,

Ik ben koko en kom uit Zonhoven. Hier in Limburg is het heeeel eenzaam.

Heb je enig contact met andere mappers? Hoe actief ben je?

Graag zou ik begin volgend jaar een mapping party houden in een belgische stad (bv Brussel?). Heb je interesse om mee te doen? Zo hebben we ook eens kennis gemaakt met elkaar.

koko 23:23, 23 October 2007 (BST)

Ben al even bijna niet actief, met het meestal slechte weer de voorbije zomer kwam het er niet echt zo van, maar ik moet mijn leven weer eens beteren :-)
De andere mapper met wie ik contact heb gehad is Wannesss, die ook in Antwerpen zit. We hadden Antwerpen zo'n beetje in twee verdeeld toen we de enige waren hier in de buurt die aan het mappen waren , ik de zuid-westelijke helft en hij de noord-oostelijke.
Ik ben ook een gps-loze mapper, dus ik gebruik enkel de luchtfoto's van Yahoo en stap op mijn fiets om dan die straten te verkennen.
Wat betreft mapping party's, ik heb er alleszins nog geen gedaan, de keuze van de stad is natuurlijk ook belangrijk, maar ik heb voorlopig nog geen poging gedaan om dingen buiten Antwerpen te mappen, omdat er hier nog meer dan genoeg te doen is :-) Maar ja, iedereen zal wel voorkeur geven aan de plaats waar hij zelf woont... Maar misschien moet er bijvoorbeeld eens gekozen worden voor een kleinere gemeente (zoals Zonhoven :-) ) om die in één keer volledig te mappen, je kan een week bezig zijn in een stad als Brussel en nauwelijks de vooruitgang zien...
Eimai 17:07, 1 December 2007 (UTC)
Haha, dan moet je 's naar Mexico City gaan kijken. Dat is pas ontmoedigend... Zoveel straatjes, je houdt het niet voor mogelijk. Ik heb je edits van gisterenavond omgezet in een tabelletje. Kan je er 's naar kijken en zeggen wat je er van vindt? Niet alle nodes van het fietsroutenetwerk zijn rechtstreeks verbonden met elkaar. Dus een matrix van die die wel in elkaars buurt liggen, zou moeten volstaan.
Wat de mapping party betreft. Er zit blijkbaar niemand in Mechelen en degenen die er wel zijn zitten allemaal op min of meer gelijke afstand van Mechelen. Ik denk dat de meesten er met één trein zouden kunnen geraken. Zouden we daar 's niet iets doen? Zo kunnen we elkaar leren kennen.
Heb je ondertussen al een GPS? Ik heb voor 80 euro een ADAPT-850 datalogger gekocht bij gpsshop.be, waar 'k zeer tevreden over ben. Om 'm uit te lezen moet je wel Bluetooth hebben. In het overzicht van de GPS'en op de wiki heb 'k die beschreven. Polyglot 08:43, 8 January 2008 (UTC)
Ik heb zelf een i-Blue 747. Vooral handig voor mij was dat hij ook volledig via USB werkt. Ik heb hem laten overkomen uit Hong Kong via eBay. Als je de lijst met GPS review erbij neemt en is op eBay rondkijkt vindt je nog wel wat. Voor de mapping party heb ik gezien dat er luchtfoto's zijn voor Mechelen. Op voorhand kunnen dus een groot deel van de straten al "aangelegd" worden. Tijdens het mappen zelf kunnen we dan de namen, enz. noteren. --Gyrbo 23:02, 8 January 2008 (UTC)

Hihi, daar ben 'k vanavond al mee bezig geweest --Polyglot 00:52, 9 January 2008 (UTC)

Eimai,
Wat zou er nodig zijn om je over de brug te halen om naar Mechelen te komen? Eventueel wil ik je treinticket wel betalen. Je bent zeer actief en ik zou je er graag bij hebben. Wat denk je? --Polyglot 16:38, 21 January 2008 (UTC)
Oh, het valt enkel gewoon te zien of ik tijd ga hebben, met als gevolg dat ik toch pas definitief ga beslissen, omdat ik het daarvoor niet zeker kan zeggen. Maar schrijf me voorlopig op als een 75% kans dat ik er ben :-) --Eimai 17:22, 21 January 2008 (UTC)

Cycle network node 3

Eimai,

Is het echt zo dat node 3 meerdere keren voorkomt? Als dat zo is, dan begrijp ik er eerlijk gezegd helemaal niets meer van. Wat is het nut om een bepaald kruispunt een nummer te geven, als dat nummer niet 'uniek' is?

Polyglot 15:50, 8 January 2008 (UTC)

Yep, ik heb twee van de vier kaarten van Antwerpen, en 03 komt er in totaal 4 keer op voor, en er zijn talrijke nummers bij die meermaals voorkomen. De reden is redelijk eenvoudig: in het gebied tussen Albertkanaal-Netekanaal-Rupel-Schelde komen bijvoorbeel ongeveer 60 knooppunten voor, en dat is dus een klein deeltje van het netwerk in Antwerpen, laat staan heel Vlaanderen, dus moeten nummers wel gerecycleerd worden. Wat helemaal niet erg is, want het enige dat belangrijk is als je die routes volgt dat je geen twee dezelfde getallen hebt vlak bij elkaar. Het maakt het enkel maar ietsje moeilijker om goeie verdelingen te maken... --Eimai 15:58, 8 January 2008 (UTC)
Hmm, ik ben er toch niet helemaal gelukkig mee. Gisterenavond ben 'k bezig geweest om te proberen om wat kaarten af te halen om een overzicht te krijgen van de situatie in Brabant, maar het zit allemaal in brochures waarvoor ongeveer 5 euro betaald moet worden. Nu goed, dat maakt het maken van een intelligent systeem om op te volgen of we ze allemaal gehad hebben nog een veel grotere uitdaging.
Ik had natuurlijk moeten weten dat als dat systeem in Limburg begonnen was, dat het dan weinig waarschijnlijk was dat er in Antwerpen een 03 en 04 zou kunnen bestaan.
Zou het overnemen van welke nodes rechtstreeks verbonden zijn met andere nodes uit die brochures ook een auteursrechtschending vormen? Waarschijnlijk wel. We zien wel waar we uitkomen. Heb je die andere punten ook al getagged met rcn_ref? Waarschijnlijk niet, want dan zouden ze zichtbaar geworden zijn op die fietskaart.
Polyglot 16:29, 8 January 2008 (UTC)
Maar de fietskaart is wel erg traag in het updaten, ik heb trouwens nog maar 5 knooppunten gedaan hoor want ben pas een week of zo bezig met de fietsroutes. Voor de andere moet ik er eerst op uit met de fiets, want ik heb er wel al vaak op gereden, maar de details weet ik toch niet meer :-) Overnemen uit kaarten mag je niet doen, want ik heb al op bepaalde plaatsen gezien op de kaart waar het verschilt met de bewegwijzerde route (subtiel weliswaar, en geen probleem als je de route volgt)... --Eimai 16:55, 8 January 2008 (UTC)
Ik was niet echt van plan om iets over te nemen. Ik had de kaarten graag gezien om een overzicht te krijgen van die knooppuntnummers om zo een strategie uit te werken om de voortgang bij te houden. Polyglot 17:46, 8 January 2008 (UTC)

What do you think about my proposal for a mapping party in Mechelen?

Hi Eimai,

Would you come to Mechelen for a mapping party in February? The proposal is on the page for Belgian OSM.

--Polyglot 20:02, 8 January 2008 (UTC)

Interessant :-) Al heb ik nog lang niet uitgemaakt of ik ga komen, 't zal een beetje van de agenda afhangen hé... Als ik kom, zijn jullie alleszins een gps-loze fietsende (als ik heb uitgezocht hoe ik mijn fiets op een trein krijt) mapper rijker... Misschien kan ik gewoon de fietsroutes volgen tot in Mechelen... --Eimai 20:25, 8 January 2008 (UTC)
Fietsen tot in Mechelen is niet eens zo gek, vanuit Tildonk. Je kan gewoon de Vaart volgen. Een GPS-logger geef 'k je dan op voorhand wel mee, dan staat dat fietspad er ook meteen op. (Ik zit in Leuven, maar heb ook geen wagen, anders had 'k wel voorgesteld om je op te halen) --Polyglot 00:52, 9 January 2008 (UTC)
Oei, ik was even in de war. Jij bent natuurlijk niet van Tildonk. Fietsen vanuit Antwerpen lijkt met niet zo voor de hand liggend. De laatste keer dat 'k de trein nam vanuit Leuven naar Berchem was daar 1/3 van een wagon waar fietsen konden worden opgehangen aan de ene kant van de trein met zetels aan de andere kant. Van de andere kant, ligt Mechelen niet op ongeveer 20km van Antwerpen. Ik ken mensen die met het hele gezin vanuit Leuven naar Mechelen fietsen en weer terug om familie te bezoeken. Hopelijk kom je dus. Lijkt me wel interessant om je in het echt te ontmoeten. Ik heb nog wat verder gewerkt aan de voorbereiding Talk:WikiProject Belgium/Activities Polyglot 22:37, 10 January 2008 (UTC)