User talk:FMB

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Hola. Salutacions des de les Illes. He vist la teva pàgina. I una cosa: sobre els noms, saps que pots posar el nom en distints idiomes i els noms oficials? Al wiki hi ha més informació.: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Name

Per exemple, name:ca=Perpinyà i name:fr=Perpignan, official_name=Perpignan (malauradament en l'estat francès encara no s'ha reconegut el nom en català), name=Perpignan (el mateix).

Bé, salut i ànim amb això de cartografia Catalunya Nord.

Xavi.

Ah!, els natural=water que tens no haurien de ser amenity=swimming_pool?


Gràcies pel teu missatge. Em sembla que official_name s'ha de reservar als noms d'estat, segons diu la pàgina de wiki. Generalment utilitzava name i name:ca, excepte pels topònims que s'han conservat íntegrament en català (sovint noms de muntanyes i de colls), des d'ara afegiré name:fr. És una llàstima, però, que OpenStreetMap consideri que només pugui haver-hi un valor per name. En el meu cas, és veritat que el català no té cap estatut aquí al Rosselló i a Catalunya Nord, però a algunes ciutats com Perpinyà, molts carrers tenen la doble retolació, sobretot al centre. En aquest cas, segons la regla que diu que s'ha de cartografiar el que veiem, és evident que s'hauria de declarar els dos. No s'hauria de fer un informe d'error?

Pel que fa a les piscines, sembla que varen ser importades automàticament o semi-automàticament des del Cadastre; tens raó, això s'hauria de corregir.

D'altra banda, existeix un espai de discussió en català sobre OpenStreetMap? No he trobat cap llista, ni fil de discussió als fòrums. De manera general, et sembla que hi ha molts contribuïdors, a les Illes, i als Països Catalans?

Salutacions, Felip

--FMB 22:55, 3 December 2010 (UTC)

Hola. Sobre el noms, tens raó. No havia pensat en la doble retolació. Tens raó que hauríem de primar "el que veiem" (a no ser que hi hagués una altra font més de fiar). Per tant, sí, s'hauria de posar dos noms. Hi ha una solució molt arcaica que seria posar els noms separats per / [1] o simplement separats per espai [2] però no m'acaba de fer el pes (que els altres facin una cosa "malament" no vol dir que nosaltres la haguem de fer).

Sobre el aquesta discussió, crec que es podria plantejar per a que ens ajudassin a les llistes de disussió de newbees en anglès: http://lists.openstreetmap.org/listinfo/newbies . En general són molt amables i si no saben una cosa, doncs et remeten a qui ho sap.

D'altra banda, podem posar alt_name=nom en català per ara (referència de la pàgina wiki del nom)

Sobre les piscines, de res. Era la meva "obligació moral". Per cert, si veus algun error per Mallorca o en general a les Illes Balears, m'ho dius i ho intentaré solucionar. Bé, si ho mires ;-)

Sobre l'espai de discussió en català, no (jo ja ho vaig demanar [3]). És una llàstima, perquè crec que podria estar bé tenir una llista específica en català. Però clar, com que som poquets, doncs no val la pena. I a més, ara per ara les llistes de correu van per països, no per idiomes. Tu hauries d'escriure a la llista de França i jo a la d'Espanya.

Sobre quants d'usuaris som, doncs no en tenc ni idea. Sé que "a les Illes som un parell" (llegeix parell com més de 1). Vaig crear una pàgina per posar les particularitats de la regió: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/IllesBalears i per a què la gent que editàs habitualment les Illes, s'hi afegís.... ja veus 4. Supòs que devem ser uns 10 a Mallorca i uns 10 més a la resta d'illes, tirant per amunt. Que devem ser vull dir la gent que contribueix de manera habitual. Les meves "fonts" són l'anàlisi de veure qui ha editat què en l'OSM.

A Catalunya, ni idea. Sé que tenen una pàgina: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Catalunya Són 5 segons veig. Però segurament n'hi deu haver més.

Jo si fos de tu, posaria "Grup Catalunya Nord/França Sud" a http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Ca:Main_Page i a veure si fas pinya. Una cosa que va molt bé és mirar qui ha editat una determinada regió. I després et poses en contacte amb ell.


Bé, si necessites alguna cosa, no ho dubtis, contacta amb mi. Serà un plaer.

Xavi.