User talk:Peterw

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Hej Peter! Det är jag som ritat lite karta i Skaraborg. Är du bekant med user:Juve82, som också är från Göteborg? Är du med i OpenTom [1], eller vilken sorts hårdvara talar du om för ett fritt bilnavigeringssystem? --LA2 13:19, 3 Feb 2006 (GMT)

Valfri hårdvara körande Linux. Fast speciellt så har jag införskaffat Nokia 770, så det är primärt denna jag i nuläget skulle vilja hjälpa till att bygga en Navigationslösning till. Jag är inte insatt i OpenTom, är målet en fri mjukvara på tomtoms hårdvara? Nej jag tror inte jag känner Juve82?

OpenTom är en rätt intressant historia. Några tyskar lyckades komma på att TomTom (som är ett holländskt företag) hade använt Linux som bas, och lyckades tvinga företaget att lämna ut källkoden, för att uppfylla GPL-licensvillkoren. De bygger nu ett öppet system, OpenTom, på TomTom-hårdvaran. Om du använder en generell Linux-dator, har du då tänkt använda en extern Bluetooth- eller USB-puck som GPS-mottagare? Med TomTom-hårdvaran får man ju en snygg och färdig hårdvara. Vad använder du för GPS idag? Jag har en Garmin Foretrex 201 armbandsmodell. Jag tror Juve82 behöver lite hjälp med val av GPS-enhet och det vore ju fint om ni kunde samordna er lokalt i Göteborg. Vi är tre från Linköping redan. --LA2 16:55, 3 Feb 2006 (GMT)

Är det även inkluderat programkoden till navigationsmjukvaran? Är det inte bara själva operativet? Mina två första loggar jag jag gjort med Nokia 770, en blåtand GPS, samt GpsDrive. För navigation använder jag annar idag just Tomtom navigator på en IPAQ PocketPC. Tyvärr finns ingen loggfunktion där i senste versionen. --Peterw 17:29, 3 Feb 2006 (GMT)

Det är specialkoden för att få Linux att köra på burken, inklusive device drivers för GPS-chippet och skärm. Navigationsprogrammet får man skriva själv, men det var väl det du höll på med? Open Street Map håller som sagt på med kartorna. Jag tycker det hela ser lovande ut. När är det klart, tror du? --LA2 17:37, 3 Feb 2006 (GMT)

Nja, jag har inte påbörjat nåt navigeringsprojekt ännu. Håller på att sondera terrängen lite. Open Street map öppnar ju för möjligheten att nå dit... Men OpenStreetMap i sig är ett mycket kul projekt tycker jag. Jag kommer definitivt att sammla loggar i och runt Göteborg fortsättningen. Har ni nån annan bättre diskussionsforum än det här? Mailing-lista kanske? Hittar ingen info här. --Peterw 15:59, 4 Feb 2006 (GMT)

Visst, titta på Mailing Lists. --LA2 23:00, 5 Feb 2006 (GMT)