Hungary/Találkozók/2019-06-08 Biatorbágy

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Loading map...

Ütemezés

 • Találkozó 2019-06-08 Szombat 07:50 Biatorbágy, Trianon emlékmű (a vasútállomástól egy sarokra)
 • Utána térképezés
 • Ebéd megbeszélés szerint (pl. 12:00-13:00, még keressük a lehetőségeket: a parkban is lehet uzsonnázni, Serház 1.4km, Mediterrán Grill House 2.2km)
 • Utána térképezés igény szerint sötétedésig
 • Esőnap 2019-06-10 Pünkösd hétfő (időjárás előrejelzés: 2019-06-07 péntek 08:00)
 • Cél: egy következő teljes felmérés előkészítése, legfontosabb POI-k felkutatása (víz, étkezde, bolt, WC, wifi, ...), egy szűk terület mintaértékű teljes felmérése (a már felrajzolt épületek házszámozása, a vasút környékén elég jó a lefedettség), a környéki terepek felmérése, POI keresés/frissítés, fotózás és egyebek, lásd még: #Tudnivalók

Időjárás jelentés

 • 2019-06-05T06:24: csapadék nem várható, később is ránézünk (meteoview) Bkil (talk) 04:24, 5 June 2019 (UTC)
 • 2019-06-06T19:41: nem várható se csapadék, se felhőzet. 22C reggel, 26C délben és 19C este. Napkelte kb. 04:48, napnyugta 20:38 (civil 21:18). Napvédelem (kalap, fejkötő, napszemüveg, esetleg UV) és 1.5-2l víz javasolt. Bkil (talk)

Szervező

User:bkil: az elérhetőségek megtekintéséhez egybe kell másolni a kettébontott URL-t.

E-mail cím (lehetőleg inkább a linkelt openstreetmap-hungary levlista szálon írjatok mint privátban):

Telefonszám #1:

Telefonszám #2:

Tudnivalók

JOSM

 • Legfrissebb légifelvétel: Maxar (sajnos néhány helyen felhős)
 • További használható légifelvételek: Fömi 2005 (pontos), Mapbox Satellite (kis ofszet), DigitalGlobe Vivid (nagy ofszet).

Csak ellenőrzéshez

Mivel ez sok forrásból jön, alapvetően nem átrajzolható, csak ellenőrzésre használható, kivéve azok az adatok amik részei például az OTrT-nek, mint amilyenek a közig határok (de a kataszter vagy az utcavonalak nem).

Jelenlegi készültség áttekintése

Meglévő adatok

Biatorbagy-1-14.png

Mapillary lefedettség

Mapillary coverage

Ellenőrzéshez használható források

Az alábbi források ahhoz segítenek, hogy fókuszáltan tudjunk megcélozni egyes területeket és frissíteni bizonyos tulajdonságokat a terepen, de tilos belőlük másolni!

Online:

 • Biatorbágy térképes nyilvántartásai: Kataszteri nyilvántartás házszámokkal és telekhatárokkal (OpenStreetMap háttér réteg felett közvetlenül látszanak az eltérések!), természeti és építészeti értékek, közművek, építési övezetek, védett objektumok, településkép. Figyelem: már távolról is lehet benne találni házszám hibákat ezért még ellenőrzésre is csak másodlagos forrásokkal alkalmas!
 • Szolgáltatás kereső: családi napközik, informatikai, egészségügy, jog, pénzügy, oktatás, szabadidő, műszaki és szerviz, vendéglátás. Valamelyest elévült, de a nevek, URL-ek és telefonszámok alapján ellenőrizhető.

Letölthető:

Jelentkezés

Kik várhatók (vedd fel magad)

 1. User:bkil: Gyalogos POI mérés hangalámondással a délebbi részeken, a Szabadság utca alatti kis utcákon (Füzes). Alternatívák: Gyalogos városi POI vadászat (esetleg házszámozás) JOSM laptoppal és minden más ami szembe jön. Hatékonyan csatlakozhat olyan aki szeretne házszámozni, fotózni, proaktívan keresni és diktálni nekem a következő POI-kat és jellemzőket amíg az előzőeket lejegyzem. Vonattal indul Kelenföldről 07:28-kor, vissza sötétedéskor. Még nem dőlt el, de ha jutunk elegen a házas területekre, lehet, hogy kerékpárosan hangalámondással kísérletezve fedezne fel POI-kat, házszámokat.
 2. User:grin - FIXME-ket javít és tracket húz kerékpárral globálisan
 3. User:vmiklos - várhatóan 10:00 - 12:00 között; házszámok elsősorban; Szabadság út pátyi út és szent István közötti szakasza: az északnak futó utcák hazszamozasa
 4. User:BáthoryPéter - csak déltől; gyalogos fotó mapping (házszámok, POI-k)
 5. User:ImreSamu ( dél körül érek oda )
 6. User:Urbalazs Úr Balázs @ OSM urbalazs @ Mapillary - házszámozás gyalogosan vagy a település minden utcájának végigjárása biciklivel, hogy legyen egy megfelelő nyomvonal az ortofotók és műholdképek későbbi igazításához. Kerékpárral tracket húz és házszámoz az északi részeken fentről lefelé sorjában (Szily Kálmán út, Ritsmann Pál utca, stb).

Mégsem

 1. User:vasony - úgy néz ki nem tudok menni, ha mégis, akkor telefonálok. késő délután még van némi esély. ebben az esetben: házszámozás akár külső részen, autóval megyek

Népszerűsítő linkek

Elsősorban a fenti táblázatba vegye fel magát mindenki. Ezen felül a népszerűsítés jegyében lehet az alább meghirdetett eseményekre is jelentkezni és ezeket tovább osztani:

Tapasztalatok

Kimaradt

...

Egyebek

...

Eredmények

 • Úr Balázs: Házszámok és közlekedési táblák a település északnyugati részén – 71072291