Hungary/20220806

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Munchchester.png

Esemény címe

 • Az OSM nagykorúságának megünneplése Csömörön
 • OSM 18th birthday hiking & survey in Csömör

Program

Kérjük tisztelettel, hogy maradjon otthon gyógyulni az olyan résztvevő aki vélelmezhetően fertőző betegség tüneteit mutatja, mint például felső légúti tüneteket vagy lázat. Csak olyannak ajánljuk aki jól ismeri a saját korlátait, bírja a meleget és gondoskodik a kellő napvédelemről (hosszú ujjú ruházat, naptej, szalmakalap, napszemüveg, minimum 2l víz/fő). Hungary/Találkozók/Party tudnivalók

Felmérés a településen

Az OpenStreetMap felmérés opcionális. A HÉV utazás során illetve előtte online egyeztetjük (és itt a wikiben a jelentkezők felsorolásánál dokumentáljuk!), hogy ki milyen felmérésben érdekelt és ez alapján párokba rendezzük a jelentkezőket. Aki nem jelentkezik, az a közös gyalogtúrán vehet részt.

Gyalogtúra a zöldben

Időjárás előrejelzés: csapadék nem várható csak a Kisalföldön. Bármilyen felhőzet is csak a túra után várható, így magas UV sugárzásra kell készülni. Induláskor 28C, 15:00-kor 32C várható ami napnyugtáig (20:13) 24C-ig hűl.

Cukrászda

Ebéd

Innivaló

Jelentkezés

Promóció:

⌨️ Valós idejű koordináció az OSM esemény Matrix csevegőszobában (Jabber/XMPP MUC: osm@conference.movim.eu) (riot.grin.hu link)

A Matrixon a regisztráció ajánlott, de nem kötelező – enélkül is lehet böngészni és kérdezni is vendégként. Ehhez meg kell nyitni a fenti linket a böngészőből, majd utána a bal felső sarokban található Explore rooms gombra kattintva ki kell keresni az OSM események szobát, majd join.

Jelentkezők

 1. User:Utvonalfelmeresek, @ OSM, utvonalfelmeresek @ Mapillary, Oláh Tamás @ geacaching
  1. túravezető, autóval jön, illetve már előtte megkezdte a házak felrajzolását (Party tudnivalók), házszámokat ellenőrzött, fotózás (vasút alatti területet módszeresen, a többi helyszínen esetileg)
 2. User:bkil
  1. társrendező, POI-k gyűjtése és pontosítása már előre Hungary/Távtérképezés, Armchair mapping, korábbi HÉV-vel jön, fázik, POI-k ellenőrzése, átjárhatóság, 1-2 házszám, elsőbbségadás, sebességkorlát, súlykorlát, bukkanó, tűzcsap, kuka, útburkolat, játékok, víz, postaláda, kijelölt gyalogosátkelőhely, sziréna, ATM, pár pad
 3. User:vasony
  1. utcanevek pontosítása, fixme-k, házszámok - 35 fokban fotók autóból - https://osm.vasony.hu/missing-housenumbers/csomor/
 4. User:ESándor, ESándor @ OSM
  1. segített előre megrajzolni a terepet, HÉV-vel jön, személyesen fotózás, házszámozás
 5. +8 anonim turista (HÉV)

Eredmény

 • Kérjük a későbbi kereshetőség érdekében mindenki tüntesse fel a következő hashtageket a változtatáscsomagjai megjegyzésének végén: #szuletesnap2022 #OpenStreetMap18 (Valaki ezt használja: #OSM18)