Hungary/Találkozók/2019-10-07 Meetup

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Meetup esemény címe (angol?)

2019 Október: Utcák és Házszámok (HU)

Meetup esemény leírása (angol?)

HU: Szeretettel várunk minden érdeklődőt! EN: If you are in Budapest - ping the organizers!

Helyszin: az ingatlan.com tárgyalójában a recepció mögött (http://osm.org/node/2700453924#map=16/47.4906/19.0307)

17:30: Kezdők és újrakezdők félórája.

18:00: Előadások - még szervezés alatt, de ami várható:

1. Vajna Miklós: osm-gimmisn -- hiányzó utcák és házszámok automatikus keresése "Az osm-gimmisn egy új eszköz, ami egyes (elsősorban magyar) területek hiányzó utcáit és házszámait segít megkeresni publikus referenciák alapján. Az előadás során megnézzük, hogyan segíti az OSM szerkesztést az eszköz, hogyan lehet a referencia adatokból dolgozni, azokat tisztítani. Végül szó lesz a jövőbeli tervekről is."

Diák: https://people.freedesktop.org/~vmiklos/2019/hazszam4-osm-budapest-2k19.pdf

2. Samu Imre: Rövid beszámoló az OSM és a HOT konferenciákról.(10perc) "kb pár hete volt Heidelbergben az éves HOT(Humanitárius OSM ) és a globális OSM konferencia. Szubjektív fényképes beszámolóra számíthattok"

3. grin: OSMCha gyorstalpaló

4. meskobalazs: FSF szerver felajánlás az OpenStreetMap részére

20:00: Átmegyünk egy közeli vendéglátóhelyre (Avar?) ahol kötetlenül beszélgethetünk tovább. (készpénzt mindenki hozzon magával!)

x. Még lehet jelentkezni előadónak: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Hungary/Tal%C3%A1lkoz%C3%B3k/2019-10-07_Meetup


A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (Változás: a földszinten leszünk a porta mellett, nem a 6.emeleten!) A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín: http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A (http://www.openstreetmap.org/node/2700453924)

HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

Előadók által megosztott anyagok

OSMCha via grin

Ígértem osmcha filtereket.

1) Magyar új mapper:

- location: Country: Hungary
- Show flagged: True
- Reasons for Flagging: New mapper
- Hide trusted users: True

2) Magyar review requested

- location: Country: Hungary
- Show flagged: True
- Reasons for Flagging: Review requested
- Hide trusted users: True

3) Magyar mindenki

- location: Country: Hungary
- Hide trusted users: True

City esetében kikeresem név alapján, majd a kis négyzet ikonnal (p = polygon tool) körbekerítem rendesen.

A kis státuszablak is, meg a többi lap is az új, a megváltoztatott és a törölt objektumszámot mutatja zölddel, sárgával és pirossan. A kiválasztott szerkesztés az alábbi funkciókat tudja: - szem: alapadatok - felkiáltójel: ha bármilyen problémát detektált az OSM-Compare, akkor itt lehet megnézni, a JOSM megnyitja távvezérléssel, a Map kiadja az adatait és mellette linket az OSM adatlapra illetve a DeepHistory lapra. - andráskereszt: a megváltoztatott tageket lehet itt lekérni és végig klikkelni - buborék: a changeset discussion itt olvasható, vagy akár írható is - fejecske: mindenféle adat a szerkesztőről - lengő térkép: ki-be kapcsolható rétegek Ezen túl a térképen minden klikkelhető, ami felhozza az adott objektum adatlapjait.

A felső sorban pedig a changeset száma és linkje, illetve a megnyitó link szinte minden lehetséges szerkesztőben, amit az univerzum ismer.

Az értékelést a jobb felső sarokban lehet megejteni.

Jelentkezés