Hungary/Találkozók/Meetup 2024-01-15

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Beharangozó

2024-ben is folytatódik az OSM közösségi találkozó, ahol összejönnek a gyakorlott és kezdő OpenStreetMap szerkesztők, felhasználók és érdeklődők. Beszélgetünk térképszerkesztési kérdésekről, az OSM helyzetéről, tervekről. Gyakorlottabb szerkesztőink pedig rövid előadásokkal készülnek az számukra éppen aktuális témákból. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérünk minden résztvevőt, hogy az alábbi platformok egyikén jelezze a részvételi szándékát:

Helyszín és időpont

NNG Kft.

Cím 1037, Budapest, Szépvölgyi út 35-37 , Audmax tárgyaló

https://www.openstreetmap.org/node/4342797851

Idősáv
  • 17:00 gyülekező a portánál, érkezők beengedése, kötetlen beszélgetés a kantinban
  • 18:00 - 20:00 előadások
Megközelítés Szépvölgyi út (Fonódó villamos - Kolosy tér megálló), majd Montevideo utca sarkán lévő fölvezető lépcsőn, a portán belül lesz gyülekező, ahonnan NNG-s kollégák engedik be csoportokban a résztvevőket a meetup termébe

Parkolás korlátozott számban lehetséges (parkolóház). Ilyen igény esetén kérjük keressétek a szervezőket

Streaming

Streaminget tervezünk a 2023. decemberi meetup technikai megoldásai szerint.

Stream link: https://www.youtube.com/watch?v=RScDJBB3t9g

Semmi Extra

Cím 1034, Budapest, Lajos u. 46

https://www.openstreetmap.org/node/4567243315

Idősáv 20:00 átvonulás után kötetlen beszélgetés hidratálás mellett
Megközelítés A 9 és 111 buszok Galagonya utcai megállójához közel, a páros (NY) oldalon

Az előadások helyszínétől kb. 10 perc sétára található!

Előadások

  1. Kun Attila (User:ottwiz): OpenStreetMap Reláció Ellenőrző és Javító eszközről prezentáció (másfél év munkájának az eredménye) kb. 15-20 min + 5 min K&F Az eszköz célja, hogy az útvonal kapcsolatokat megnézze, hogy van-e bennük valami hiba, ha igen, tájékoztassa a felhasználókat a hibákról és adjon lehetőséget arra, hogy kijavítsa azokat.
  2. Kun Attila (User:ottwiz): "USA erdei + kisebb kitérő Magyarországra" kb. 5-10 min + 5 min K&F Már 3 és fél éve rajzolgatok légifelvételről erdőket Amerikában, szeretném megosztani a haladást veletek, mind Magyarország és Amerika esetében.
  3. Veres-Szenkirályi András (dnet): ELI5 Azt mondják, ha valamit nem tudsz elmagyarázni egy ötévesnek, akkor nem is érted igazán. Ennek példáján bemutatom, én hogyan próbáltam bevonni a család legfiatalabb tagjait a térképezésbe, kiemelve egy saját fejlesztésű szoftvert, mely itt kerül először bemutatásra, némi egzotikus hardverrel kiegészítve. Kevesebb jelenjen meg