Hungary/TuHu/Javaslatok OSM szerkesztőknek

From OpenStreetMap Wiki
< Hungary‎ | TuHu
Jump to navigation Jump to search

Ezen az oldalon szeretnénk összegyűjteni azokat a gyakorlati tapasztalatokat illetve az ezekkel kapcsolatos ajánlásokat, melyeket a TuHu szerkesztői használnak a TuHun és javasolják annak alkalmazását vagy kidolgozását az OSM-es közösségnek, vagy a TuHu-ról átlátogató szerkesztőknek.

Geometria

Taggelés

Terepi munka

Jegyzetek

Ezek a rendezetlen infók, amiket lehet kibontani fentebb, jegyzetek innen-onnan, főként a TuHu OSM-es fórumából.

  • Kolesár: Beszélgettünk az ívek rajzolásának irányelveiről. Elmondtam, hogy szerintem majdnem méretfüggetlen, nagyobb sugarú ívben nyilván távolabb vannak a töréspontok, a lényeg az hogy egy-egy törésponton ne törjön "túl nagyot", a mértéket példákon mutattam meg. Fontos továbbá, hogy egyenletes távolságokra legyenek a töréspontok és a törésszögek is egyformák legyenek, ha az ív sugara nem változik. Ezeket persze a turistautak.hu gyakorlott szerkesztői jobban tudják mint az osm-esek, meg is állapítottuk hadidokival, hogy az osm-en rengeteg finomítandó ív van.
  • Kolesár: Beszéltünk a módosításcsomagok értelmes használatáról: mikor érdemes nyitva hagyni, mikor érdemes újat nyitni, hol a határ. Nem szerencsés ha apróságok miatt újabb és újabb módosításcsomagokat gyártunk, de az sem, ha az ország két végében rajzolunk ugyanabba a csomagba. Nincs rá éles szabály, körübelül annyi hogy az egy helyhez kapcsolódó és/vagy egy forrásból készülő rajzolások kerüljenek egy csomagba.