NL:Gravatar

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Gravatar is een dienst die gebruikt kan worden om een avatar (gebruikersafbeelding) met een e-mailadres te koppelen. Gravatar is een populaire service, die ondersteund wordt door veel websites, waardoor gebruikers hun afbeelding een keer uploaden en dan op die sites kunnen gebruiken.

De openstreetmap.org website ondersteunt Gravatar - gebruikers kunnen er voor kiezen in hun instellingen om Gravatar voor hun e-mailadres te gebruiken in plaats van een lokaal geüploade afbeelding.

Het gebruik van Gravatar wordt gezien als een ernstig privacyprobleem (dit houdt het publiceren van je e-mailadres in een makkelijk voor iedereen te decoderen vorm) door sommige mensen. Zie de twee links in deze forumpost en deze website programmeurs' discussie.

Om deze reden zijn er wijzigingen gedaan aan de OSM website (www.openstreetmap.org) in September 2016, wat betekent dat gravatars alleen aan staan als je een account hebt op gravatar.com en dat ze niet altijd aan staan voor iedereen (de code controleert je e-mailadres opnieuw als je hem verandert). Let er op dat de code voor help.openstreetmap.org niet beïnvloed is door de wijzingen en nog steeds de hash voor je e-mailadres genereert en publiek maakt (als je daar een account aanmaakt).

Zie ook

  • Gravatar website biedt instructies over hoe je je eigen afbeeldingen kan beheren.