NL:Notes/API and development

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Notes API

De Notes API wordt beschreven op de hoofdpagina voor de API API v0.6#Map Notes API

Het is OK voor derden partij-sites of apps die gegevens van OpenStreetMap gebruiken om functionaliteiten voor opmerkingen op te nemen middels de API. Deze mogelijkheid zal echter alleen nuttig zijn als de kwaliteit van de rapporten hoog is. daarom is het belangrijk dat de rapporten van de problemen voldoende informatie en detail bevatten voor een ervaren maker van kaarten om in staat te zijn het probleem op te lossen. Ook is het belangrijk dat u uw gebruikers er van doordringt dat dit alleen moet worden gebruikt voor het commentaar geven op de gegevens van de kaart en niet van de algemene aspecten van uw site of app.

Verder is het belangrijk om te onthouden dat deze functionaliteit is bedoeld voor mensen om te communiceren met andere mensen (makers van kaarten). Het is geen plaats om geautomatiseerde foutcontrole te dumpen.

Ontwikkeling

U zou de "opmerkingen" kunnen herkennen als een soortgelijk concept als OpenStreetBugs, die als een afzonderlijke website en database weren uitgevoerd. Integratie van OpenStreetBugs in de hoofdwebsite wordt al besproken zo lang als OpenStreetBugs voor het eerst verscheen. De lancering van "opmerkingen" brengt deze integratie naast verbeterde mogelijkheden voor e-mailcontact. OpenStreetBugs is nu uitgefaseerd - felicitaties aan allen die waren betrokken bij de transitie!

Als deel van de website kunnen de code en lijst met problemen worden gevonden onder website OpenStreetMap op Github.