NL:Project of the month

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Het Project van de Week / Project van de maand zoekt een nieuwe beheerder. Nadat het werd gestart door SteveC, was het meer dan een jaar onder de hoede van Rw. Nu is de tijd gekomen voor een nieuwe impuls en ideeen. Met ingang van het het Project van de maand Augustus, op 27 juli 2011, zal de nieuwe beheerder ons informeren en inspireren.

Wie zal het worden?

Het Project van deze week is om jezelf of iemand anders voor te stellen als nieuwe beheerder. ;-)

Je kunt jouw voorstellen bekend maken op de discussie pagina (en)

Wat is het Project van de Maand?

Beschrijving

Project van de maand is het maandelijks gezamenlijk mapping project. Elke maand wordt een bepaalde taak of thema gekozen voor mappers over de hele wereld om deze te overwegen als onderdeel van hun reguliere mapping activiteiten. PotM worden aangekondigd als het laatste NL:Project of the week van elke maand, voor de volgende maand.

Doelen

Het plezier staat voorop. De timing is flexibel. Breng de dingen in kaart die belangrijk voor je zijn en als je iets ziet dat je doet denken aan het Project van de Maand overweeg het dan om het ook toe te voegen.

Fun

OpenStreetMap is lol. Mappers houden van plezier. Project van de Maand is iets om aan je normale mapping aktiviteiten toe te voegen.

Samenwerking

Mapping is vaak een eenzame bezigheid. Mapping parties zijn een manier waarbij mappers samenwerken. PotM is een andere mogelijkheid tot samenwerking met mappers in een maand durende, verspreide mapping party.

Resultaten

Het kan leuk en inspirerend zijn om de resultaten van onze coöperatie mapping te zien. Elke PotM zal naar een manier streven om op zijn minst achteraf de resultaten van het project te zien, en waar mogelijk de voortgang van het project te bekijken.

Ontstaan

Project van de Maand is gemaakt door middel van verfijningen van SteveC's Project van de Week , zoals voorgesteld door de OSM-community. @jokru heeft langere project-cycli aangevraagd voor een groter effect. De OSM gemeenschap werd feedback gevraagd over de voortgang en het effect van de projecten.